1241.jpg

MK:n tekemä treeni, jossa koira liikkui koko ajan ympyrää myötäpäivään, mutta ohjaajan piti vaihtaa puolta kolmella eri tavalla: ensin"olanyli", sitten takaaleikkaus ja lopuksi valssi. Eka yrittämällä teimme lähes täydellisyyttä hipovan suorituksen :D. Toisella kerralla Lettu ei reagoinut takaaleikkaukseen (tein sen liian myöhään) ja ajautui seuraavan esteen ulkokautta ohi. Ylimääräisellä kierroksella tämäkin virhe korjattiin. Helppoa helppoa.

Toinen harjoitus oli suora, jossa kuitenkin piti leikata takaa pussille. Meillä on ollut putken ja pussin takaaleikkauksissa ongelma: Lettu pyörähtää, "spinnaa" helposti putken/pussin jälkeen. Nyt oikealta vasemmalle leikkaus onnistui heti. Toiseen suuntaankaan ei enää tullut spinnausta, mutta Lettu kuitenkin etsi katseellaan minua sieltä vasemmalta puolelta. Kerran jopa niin kauan että tuli renkaan ali, kun ajautui niin lähelle estettä huomaamatta sitä. Minun täytyy käyttää tällaisissa kohdissa jotain eteenajavaa käskyä, ehkä "mene mene" olisi loogisin? Pelkkä estekäsky ei selvästikään riitä, ainakaan vielä.

Pujottelulla onnistuin kaksi kertaa työntämään Letun väärään aloitusväliin. Minun täytyy muistaa antaa sen aloittaa itsenäisesti pujottelu ja odottaa sen takana että se pääsee rytmiin, ja sen jälkeen vasta juosta sen ohi. Muuten sille tulee kiire minun perääni.