Nämä alkavat olla sitten niitä ns. viimeistelyharjoituksia ennen koetta. Tarkistuksia ja varmistuksia... mutta täytyyhän ohjaajan jotenkin sählätä jos ei muuten virheitä saada aikaiseksi :D

Paikkamakuussa Rasmuksen vieressä. Periaatteessa ihan ok, vaikka jouduin kaksi kertaa korjaamaan takaisin maahan (nousee istumaan, ei yritä lähteä mihinkään). Harjoitellaan tätä vielä.

Seuraamisen jätin tällä kertaa vain verryttelyyn. Siinä ihan ok.

Pysäytysliikkeet: liikkeestä maahanmeno oli ihan kymppi. Liikkeestä seisominen: alkuseuraamisessa meinasi ennakoida, korjasin koiran mukaan jonka jälkeen teki kympin pysähdyksen .

Luoksetulo (vauhti): Vapauttamista lentävän lelun perään luoksetulon eri vaiheissa. Taas muutaman kerran meinasi ennakoida ja nousi istumisesta. Kävin sitä sitten palkkailemassa välillä. En kyllä usko että ennakoi jos ei ensin hetsata lelulla.

Tähän piti lopettaa, mutta... sanoin JR:lle että hyppyä en ota kun siinä ei ole ongelmia. Jotenkin kuitenkin ajauduin ottamaan sitä, ja hypyn jälkeen Lettu huomasi pallon esteen vieressä ja ignoorasi seiso-käskyn. Huomasi kyllä tekevänsä väärin eikä koskenut palloonkaan... no, pallo pois ja uusi hyppy, nyt muuten ok, mutta ennakoi istumisen - menin liian viereen (=kiinni) seisomaan.. Prkl! Kolmas kerta oli hyvä, mutta fiilikset kyllä kadonneet.

Josko nyt olisin vienyt koiran pois? Otin siltä jo pannankin kaulasta. Ei, minun piti alkaa pelleilemään noudon kanssa. Lettu ei huolinut ohjatun noudon kapulaa suuhun ollenkaan, liekö syynä se että kielsin sitä ottamasta sitä palloa? Vai se että kapula oli ihan pureskeltu? No, yritin ja yritin, ei tuu mittään, hain oman kapulan, eikä se noutanut sitäkään! Lopulta päädyin "kanna"-harjoitukseen, sekin tosi vaisusti...

Kotona minun tietysti piti tarkistaa osaako Lettu enää noutaa ollenkaan. Ihan selvästi se ei ollut kovinkaan itsevarma, mutta teki kyllä. Otin muutaman perusnoudon lisäksi pari hetsausnoutoa ja sain siihen vauhtiakin taas.

Pujotteluakin tehtiin mielialan virkistämiseksi, mutta oma peltomme on ihan lällinen eikä Lettu oikein löytänyt rytmiä. Aloitti joka kerta oikein mutta oli aika hidas ja pari kertaa jätti viimisen välin pujottelematta. Tuo hitaus voi nyt kyllä osin johtua tuosta tottiksessakin ilmenneestä epävarmuudesta. Nyt itseluottamusta koiralle, ja paljon!

Ja ohjaajalle jarrua, että treenataan vain niitä mitä suunniteltiinkin!