Satoi vähän ja kenttä oli paikoin ihan lälliä. No, meidän olikin tarkoitus harjoitella seuraamista huonolla pohjalla ;)

Lällissä Lettu seurasi aluksi törkeän huonosti. Muutaman oikea-aikaisen palkkauksen myötä kuitenkin paransi, kunnes taas olin liian passiivinen ja se lötsähti. Otin sen sitten hihnaan ja avustin hiukan pienillä pakotteilla. Sama juttu, ensin kyllä koheni mutta ei kestänyt. No, parempi vähäkin ja KH:n kanssa mietimme että tällaiset epämiellyttävät treenit kannattaakin suunnitella lyhyiksi jotta niistä saadaan hyötyäkin. Otin vielä kovalla maalla pätkän täpäkkää seuraamista, se oli hyvä.

Hyppynouto: 90cm ja 600gr. Pari ekaa heittoa meni vinoon, ja Lettu pääsi tulemaan takaisin hypyn ohi. Tein sitten pelkkiä kapula suussa luoksetulohyppyjä, ne meni hyvin. Yksi kokonainen nouto vielä päälle. Luovutukset erinomaiset koko ajan.

A-estenouto (jyrkkä A, 600gr kapula). Tämä A on jyrkempi kuin Aholaidassa, ja se vähän yllätti Letun. Se joutui pikkusen vetämään itseään etutassuilla ylös. Ei kuitenkaan lanistunut, vaan teki hyviä estesuorituksia. En ottanut kokonaisena liikkeenä vaan pelkkiä ilman kapulaa juoksuja ja sitten kapula suussa tuloja. Kaikki onnistuivat.

Eteenmenoja: vein itse namipurkin todella kauas. Eka lähetyksellä Lettu lähti vinoon, menin sitten itse auttamaan sen purkille. Toka lähetys hyvä. Kolmannella jätin Letun istumaan kun vein makupaloja purkkiin, tämä oli paras eteenmeno aikoihin. Sitten väliin yksi "en tykkää lällistä"-eteenmeno, ja viimeiseksi KH vei namit suurieleisesti purkkiin ja minä oikein hetsasin Lettua. Se meni hyvin. Nyt on kuitenkin tehtävä joku muutos harjoitteluun: koira selvästi jo tietää mitä siltä odotetaan, mutta se menee vähän miten sitä huvittaa. Kokeilen jatkossa niin, että purkissa on jotain tosi herkkua, ja vain yksi eteenmeno per treenikerta, ja minä menen koiran luokse purkille perässä ja lopuksi leikitään siellä. Kuitenkin minä taidan olla se paras palkka Letulle.