Juha Korri Koirakorvessa vetämässä treenejä.

Teimme pienen pätkän seuraamista, ja sitten henkilöryhmässä pyörimistä. Lettu vähän haahuili kun oli paljon ihmisiä. Korrin kommentit olivat tähän että koira ei keskity, ja ohjaaja antaa sen haahuilla. Jatkossa tarkkaakin tarkempaa vaatimista kontaktin suhteen, yhtään sivuvilkaisua ei sallita. Käytännössä tämä tehdään niin että perusasennossa sivuvilkaisu -> pakote -> kontakti -> palkka. Hyvin menevää pitää saada 90% treenistä, ja kun menee melkein koko ajan hyvin aletaan vaikeuttaa jopa provosoimalla virhettä. Aluksi treeniä vain perusasennossa, sitten lisätään seuraaminen siihen (käännökset myös). Jos koira ei tee virheitä pitää tietysti palkata myös.

Noudot menivät tänään(kin) ihan hyvin, mutta Korri puuttui siihen, että koira menee kapulalle lujempaa kuin tuo sen. Palkka pitää saada yhtä kivaksi kuin se kapulan tekemä saalisärsyke. Eli leikkipalkkaa enemmän noudoista, esim. lentävä patukka? Kokonaisia liikkeitä ei ennen kuin luovutus on todella vauhdikas. Tolpassa kapulalla hetsaamista voi kokeilla. Pitkä luovutusmatka, satunnaisesti pakoonjuoksuja yms. Telineillä pidettävä huoli että ei ikinä pääse kiertämään, jos yksikin virhe tulee, on oltava erityisen tarkkana että se ei toistu. Keinolla millä hyvänsä. Suositteli ylikorkeaa hyppyestettä ->kisaeste tuntuu helpolta.

Leikkimistä harjoiteltiin: painotus saalistamisessa, kokeiltava ongenvavassa riippuvaa lelua jolloin itse saa lelun liikkumaan kauempanakin. Kun taistellaan, jokaista pientäkin koiran tekemää nykäisyä on vahvistettava jotta sen vastustus kasvaa. Kun vieras leikittää, on lelun oltava se paras oma tuttu pötkö.