Rata/harjoitus oli juuri sellainen "valintatehtävä" missä letulla oli vaikeuksia viime kesänä Pihtiputaalla: esteet osittain pitkän matkan päässä ja osittain lähekkäin, mm. putket molempien kontaktien alla. Ongelmia tuli kun piti mennä putkeen puomin alkupään ohi (putki siis puomin alla ja lähestyminen 90 asteen kulmassa puomin puolelta). Yritin viedä loppuun asti ja kun jouduin hidastamaan, lettukin hidasti ja suorastaan änkesi puomille. Korjattiin tämä siten että selkeästi käskyllä _lähetin_ koiran putkeen: se ei edes huomannut sitä puomia enää.

A-putkiyhdistelmässä ei ollut ongelmia kun ohjasin alusta asti lähettämällä. Yhden kerran kuitenkin onnistuin peittämään putken suun kropallani jolloin Lettu tietysti meni A:lle.

Hyppykuviot onnistuivat muuten, mutta yhdessä takaaleikkauksessa Lettu spinnasi kerta toisensa jälkeen. No, pieni juoksulinjan korjaus ja vastaisen käden käyttö korjasi asian samantien.

Toisella kierroksella tuo vaikeahko rata sitten mentiin virheittä, paikoin jopa nopeasti. Kyllä sitä vauhtia tulee kun ohjaus on kohillaan. Pete neuvoi jättämään kovat tähän käskyt pois kokonaan ja käyttää vain huomionherättämiseksi esim. koiran nimeä ja samantien ohjata eteenpäin. Lettu on (kuulemma) niin kuuliainen koira ettei mene väärille esteille. Ehkäpä se alkaakin olla siinä vaiheesa että tiukasta hallinnasta voi jo päästää sen menemään?

Toinen treeni meni sitten ihan päin P:tä, olin jo asennoitunut ettei ehditä muuta ja sehän näkyi. En saanut otetta minkäänlaista ja kaiken lisäksi Lettu alkoi väistelemään ja kärvistelemään... no heittelin sitten palloa jotta sain sen laukeamaan. Olisi pitänyt lopettaa siihen onnistuneeseen... (tämä alkaa olla jo itsensä toistelua)