Olin "kolmoisparissa" ja jouduin ekaksi odottelemaan. Kenttä oli "nurinpäin" eli henkilöryhmä, tuomari ja telineet sijaitsivat kentän kauemmassa päässä, ja Lettu jo ilmottautumisessa jarrutteli eikä halunnut mennä sinne. Yritin laukaista sen jännitystä leikkimällä, mutta heti kun lopetin leikin se alkoi "kyttäilemään" sinne toiseen päähän kenttää. No, ajattelin että paikkamakuussa se saa katsella ja tottuu... vaan toisin kävi.

Paikkamakuussa ei ollut ongelmia, mutta kun menin ottamaan koiran ylös ja kävelin kentän "alkupäähän", lettu jarruteli jo voimakkaasti. Sain sen seuraamisen lähtöpaikalle mutta se oli ihan lukossa. Lähdettiin liikkeelle, se tuli miten kuten mukana ja ammuskelun aikana alkoi vähän kiirehtiä kohti autoa. Täyskäännöksessä se sitten teki totaalistopin, ja sain houkutella sitä ihan älyttömästi! Juoksemalla sain sen tulemaan mukaan mutta tuomari keskeytti suorituksen.

Saimme kuitenkin jatkaa seuraavasta liikkeestä, ja nyt henkilöryhmä meni pois eikä Lettua enää pelottanut niin paljon. Loput liikkeet se teki ihan kunnolla: vähän vaisu mutta kaikki onnistui ilman mitään lisäkäskyjä tai ylimääräisiä apuja. Pisteitäkin saimme kerättyä 75, loput pistemenetykset tulivat hieman vinoista perusasennoista ja hyppynoudon lievästä varastamisesta.

Pohdin tätä oikein urakalla: reagoiko se laukauksiin noin voimakkaasti? Vai pelkäsikö se vain kaukana seisoskelevaa henkilöryhmää, josta lisäksi kuului ne laukaukset? Joka tapauksessa harjoitteluun on otettava nyt tosissaan tällaiset tilanteet. kentälle mennään seurauttaen ja siellä on ihmisiä jotka katsovat meitä "uhkaavasti" ja ampuvatkin. Meillähän on aina ollut henkilöryhmä lähellä autoa ja se kentän toinen laita, joka tyhjänäkin on joskus ollut Letulle pelottava, on ollut tyhjä. Positiivista tässä suorituksessa oli että koira kuitenkin palautui ja pystyi työskentelemään loput liikkeet.