Salme ja uudet kujeet. Lievestuoreella koulun kentällä.

Seuraaminen tokomaisesti ohjattuna, ihan ok vallankin parani loppua kohden. Oma rytmi taas ajoittain hukassa. Alkoi ennakoida jättöjä ensimmäisen pitkän seuraamispätkän jälkeen -> kun ennakoi, teimme läpikävelyn. Hyvästä seuraamisesta sitten jättöliike. Maahanmeno erinomainen, myös taakse siirtyminen.

Luoksetulo pysäytyksellä. Palkan heitto taakse vihjesanalla "taka" ja aluksi koira saa nähdä kun palkka menee taakse. Luoksetulokäsky iloisesti, ja pysäytyskäsky aika pian liikkeellelähdönä jälkeen ->pikainen vapautus takapalkalle. Nämä onnistuivat ihan super hyvin! Lettu tuli reippaasti kohti, mutta pysähtyikin hyvin. Ja hoksasi heti mistä se palkka on! Nyt täytyy vahvistaa vihjesanaa jotta ärsykkeet voidaan jättää pois.

Likkkeestä seisominen: nyt oli seiso-käsky ihan kadoksissa, tarjosi vain istumista ja maahanmenoakin. Piti ottaa irrallaan seisomista ja lopulta annoin liikkeessäkin käsiavun jotta saatiin onnistunut seisominen. Sitten ei ongelmaa taakse siirtymisessäkään.

Kake on kokenut dramaattisen edistyksen! Etäisyyttä on vasta 2 metriä mutta teimme koko sarjan ilman namia välillä! Kehuin toki hyvästä istumisesta. NYt lisätään välimatkaa pikkuhiljaa.

Nouto pikkukapulalla: vinot luovutus- ja loppuasennot! TAAS! Vissiin tähän täytyy nyt alkaa kiinnittää huomiota!

Ruutu: edelleen edes takaisin juoksutusta. Eka kerta taas ruudun etsimistä, sitten alkoi sujua. Matkaa pidennettiin reilusti ja otan käyttöön vihjesanan "rutrut". Lähetys myös tuntuu onnistuvan paremmin (koira keskittyy) kun teen sen sivulta perusasennosta. Muutama toisto vielä lyhyeltä etäisyydeltä ilman ruutupalkkaa, sen tilalla seiso-käsky. Heti koiran pysähdyttyä vapautus ja minulta palkanhakuun.

Hyppy: Istuminen esteen takana tuntui olevan vaikeaa. Useamman toiston ja oikein ajoitetun käskyn myötä alkaa kuitenkin sujua. Takaisinpäin hyppy sensijaan vaikea, vallankin kun ER:n "matkaeste" on aika kapea ja pekkä tänne-käsky tuo koiran esteen ohi miltei väkisin. Treenattava leveämmällä esteellä.

Tunnarikapulan luovutusta, sitten sillä nouto käyttäen oma-sanaa käskynä. Sitten laitettiin yksi "väärä" kapula jonka viereen heitin oman - ja kas, Lettu toi sen väärän! Minä oli passiivinen mutta Salme elehti kärsivän näköisesti :D jonka Lettukin ehkä huomasi, sillä tämän jälkeen tehtiin monta toistoa ja se toi joka kerta oikean. Välillä heittäen välillä Salme vei omankin (ei ärsykettä).

Lopuksi vielä voi-kakea pohjustettiin treenaamalla asennon vaihdoksia maa-seiso-maa. Nakilla koiraa nenästä kiinni ja jumppaamaan. Kun itse löysin oikean liikeradan alkoi Lettukin nousta aika hyvin, vaikka mielellään se tepastelisi viimeistään nakkia syödessään. Pikkuhiljaa alkoi myös painaa väsy, tai ehkä se oli nakkien yliannostus. Pitkä treeni mutta hyvä mieli. Paljon uutta asiaa!