Hakutreeni Muuramessa IH:n ja HP:n kanssa. Hyvä sää, ei juuri tuullut, alue keskilinjan suuntaisesti nouseva ja loppua kohti jyrkkenevä rinne. Tarkoitus harjoitella tyhjiä (hyviä sellaisia) pistoja, ja siksi kiintorulla ylhäällä. Löydöistä suorat palkat (verilettuja, lihapullaa ja vikalta ruoka).

Alueelle tullessa tervehtimis- ja katselumanööverit. Sitten maalimiehet lähtivät rauhallisesti viuhkana piiloihin, Lettu sai katsella. Se oli ihan intopinkeenä, haukkui ja mesosi. Eka pisto menikin sitten loistavalla vauhdilla ja suoraan. Sillä aikaa IH tuli pois toiselta puolelta, ja sinne tyhjä. Lähetysvaiheessa viereistä pururataa meni pari lenkkeilijää, jotka Lettu kyllä rekisteröi, muttei aikonutkaan lähteä niiden perään. Lähti taas hyvällä vauhdilla. Alue sen verran pusikkoinen ettei ihan tarkkaan nähnyt mitä koira teki, tuli kuitenkin keskilinjalle edempää kuin lähetys.

Kolmas pisto sitten tyhjä ilman mitään apuja, tämä(kin) oli loistava pisto, nyt näimme että Lettu etsi tehokkaasti ja eteni takarajalla. Neljäs pisto sitten näytettiin kun maalimies lähti keskilinjalta, sen jälkeen käänsin koiran pois ja juttelin sille ettei kuule kun mm. liikkuu. Lähti perään suorastaan usvattaen, joutui kuitenkin etsimäänkin.

Menin ottamaan Letun hihnaan maalimiehelle, ja keskilinjalle kävellessämme otimme hei-huutoja vastakkaiselta puolelta. Ennen keskilinjalle tuloamme vastapuolen maalimies kuitenkin kipaisi pois (takaisin keskilinjalle) ja osoitteli minulle missä se maalimies muka on.

Lettu teki tässä ihan älyttömän hyvän piston: etsi todella intensiivisesti muttei kuitenkaan pysähtynyt ja irtosi kauas (alue tallattu varmaan 65 metriin). Kehuin paljon kun tuli takasin ja annoin verilettuakin :)

Viimeinen pisto sitten jälleen ilman apuja ja mitään ongelmaa ei ollut vaikka mm oli tässäkin syvällä. Loppupalkkana ruuan jälkeen vielä pallo, jonka Lettu sitten kantoi autoon asti :)

Olin niin tyytyväinen tähän treeniin että itkukin oli lähellä. Koira oli ihan Loistava :)