Kun kerran ohi ajettiin, käytin tilaisuuden hyväkseni ja kävin siellä "kauheassa paikassa" hakemassa positiivisia kokemuksia. Eli viime keväänähän Lettu oli tällä kentällä erittäin varautunut ja suorastaan peloissaan. Nyt ei ollut sellaisesta tietoakaan, joskin olimme paikalla yksin.

Tein kaavioseuraamista palkkaillen satunnaisesti (maksalettuja) ja ihan kesken kaiken yhden A-estenoudon. Lettu oli hyvässä vireessa ja tätä seuraamista kyllä olis kehdannut esittää muillekin! Nuo maksaletut taitaa tosiaan olla sen mieleen? Jälleen kuitenkin ensimmäinen juoksupätkä oli huonompi (kuono painui suoraan eteenpäin), tähän täytyy nyt kiinnittää huomiota. Nouto oli kunnossa, ei edes varastanut, samoin yksi tasamaanouto (no, se takaisnpäin tulo ravilla, mutta reippaalla sellaisella).

Loppuun eteenmeno, olin jättänyt ruokakipon keskelle kenttää aloittaessamme. Tämä on oikea ongelma: Letulle on vaikeaa lähteä suoraan silloin kun kenttä on epämääräisen muotoinen. Sillehän on viety palkkakippo aina kentän reunaan, mutta kun reuna puuttuu se alkaa suunnistaa sivuille ja etsimään näöllä palkkaa. Eka kerralla se siis hiihteli pitkin kenttää. Otin toiston, ja vaikka se nyt tiesi missä se palkka on, se ei vieläkään osannut mennä aivan suoraan. Kun vertaa tätä vaikkapa viime kokeen eteenmenoon, on ero juikea :( Täytynee nyt tehdä tällaisia epämääräisen alueen eteenmenoja niin että se palkka on tooosi kaukana ja vaikka viedä koiran kanssa se yhdessä jotta usko riittää suoraan menemiseen. Olisko arvon lukijoilla parempia / muita ideoita?