Hakualueelle mentäessä Lettu oli innoissaan ja kovalla tohinalla menossa. Kuitenkin, nähdessään keskilinjalla tuomarin ja sihteerin, se jotenkin lannistui, ja molemmat etukulmat jäivät vajaasti tarkastetuiksi. Hamuilipa rullaakin suuhunsa mutta pudotti sen kuitenkin tuomatta sitä minulle.
Kolmannella pistolla se sitten irtosi ja teki hyvän etsinnän, ilmaisi maalimiehen umpipiilosta. Tätä ilamisua tuomari jälkeenpäin oikein erikseen kehui!
Tämän jälkeen Lettu lähti hyvin toisellekin puolelle, ja tuli kohta rulla suussa takaisin. Lähti hyvin näytölle, mutta ei vienyt loppuun asti! Oltiin kuulemma lähellä maalimiestä että todennäköisesti Lettu tiesi missä mm oli, mutta ei halunnut/uskaltanut mennä sinne.
Lähetin tämän jälkeen toiselle puolelle minne Lettu ei olisi halunnut lähteäkään ollenkaan (eihän siellä ketään enää ollutkaan) ja tuli kohta rullaa hapuillen takaisin. Tuomari pisti tässä vaiheessa pelin poikki, etukulmaan oli jo jäänyt maalimies ja sitä toista koira ei siis ilmaissut. Mahdollisuudet olivat menneet.
Jälleen kerran, pohdittavaa riittää. Ilmeisesti treenit ovat kuitenkin vieneet koiraa nyt oikeaan suuntaan, kun se kuitenkin teki hyviäkin pistoja.
Maasto oli kumpareista, pohjaltaan mustikkatyyppiä, alueella syviä kuoppia paikoin myös risukkoa.