Kauan hautunut päätös alkaa opettaa Letulle jälkeä kypsyi tänään ensimmäiseksi treeniksi. Viime viikolla tein treenisuunnitelman, joka pohjautuu lähes täydelleen Hessun jälkikouluun (löytyy kotisivultamme arkistosta). Pitkään mietin alkaako kouluttamisen ihan eri tyylillä pellolla, mutta päädyin kuitenkin tähän minulle tutumpaan tapaan. Lettu luonteensa puolesta tuskin koskaan kykenisi FH-jälkeä suorittamaankaan, sensijaan "vapaammalla" tyylillä jäljestäminen on sille varmasti ihan omiaan. Suunnitelma:
1.viikko: jälkikeppien opetus ruudussa
2.viikko: tampattu tuore jälki 15-30m, paljon kapuloita
3.viikko: vähennetään tamppausta, jäljen pituus 30-100m, 20-30min
4.viikko: normaalit askeleet
5.viikko: loiva kulma, 100-150m, 45min
6.viikko: jana 3-10m
7.viikko: 90 kulma, 200-300m
8.viikko: jana 10-20m
9.viikko: jana 15-40m
10.viikko: alo-jälki
Talvi todennäköisesti katkaisee aikajatkumon, mutta yritän pysyä tässä järjestyksessä. Kommentoida saa!

Ensimmäinen treeni sisälsi jälkikeppien opetusta. Tallasin Letun nähden 5 x 5 metrin ruudun, jonne ripottelin 8 jälkikapulaa näyttäen niitä samalla koiralle. Kun tämä oli tehty, puin sille jälkivaljaat ja liinan ja lähetin ruutuun käskyllä "kapula". Kapulat nousivat varsin ripeään tahtiin: ensimmäiset neljä seisoin paikallani huolehtien vain liinan sotkeutumattomuudesta, sitten menin koiran perässä ruutuun. Hrjoitus meni hienosti, Lettu hoksasi tosi pian että kuono kannattaa pitää maassa. ruudun reunoja se ei ylittänyt kuin kerran, palasi itsenäisesti takaisin.

Pieni tauko, koira autoon ja kävin tekemässä toisen ruudun sen näkemättä: 3 x 7m. Samanlainen suoritus sitten tähänkin, nyt annoin liinasta vähän vastusta aina lähetysvaiheessa. hienosti kapulat nousi.

Nyt tuntuu siltä että Letulle sopivin ilmaisu on nouto, eli luovutus edessä perusasennossa. Muutaman kerran se oli jäämässä kapulan kanssa paikoilleen, mutta tuo - käskyllä se toi aina iloisesti minulle. Paikalleen jäädessä se halusi pureskella kapulaa, mutta koiran liikkuessa sen suu pysyi rauhallisempana.