Tuomarina marko Puranen, liikkeenohjaajana Eino Honkanen - eli samat kuin viimeksi Jyväskylässä.
Ennen paikkamakuuta yritin saada Lettua lämpimäksi leikittämällä sitä takki päällä. Ilmahan ei ollut kovin kylmä mutta kun autossa ei toistaiseksi ole webastoa, arvelin sillä olenvan kylmä kuitenkin. Ja niinhän paikkamakuussa sitten kävi, että Lettu nousi heti istumaan ja istui kyllä sitten rauhallisesti paikallaan koko ajan. Jos me joskus päästään EVL:ään, meillä ainakin on paikkaistumisliike valmiina :D
Ennen yksilösuorituksia sitten otin vähän namiseuraamista ja niitä käännöksiä. Lettu tuntui varsin täpäkältä ja hyvin mielin menin suorittamaan. Seuraamisessa kuitenkin se taas kärvisteli seinän vierellä... voi olla että itsekin taas rynnistin liikkeeseen enkä keskittynyt täysillä. Loppua kohti parani. 7.
Liikkeestä maahanmeno meni nollille - istui.
Luoksetulo oli hieno, mutta Lettu reagoi hitaasti seiskäskyyn. Kuitenkin se sitten pysähtyy ihan reppaalla nelitassujarrutuksella. Mistä voi johtua että käskystä-tassuihin-matka on pitkä? Molemmat pätkät tuli laukalla, mistä olin erityisen iloinen. 8,5.
Seisominen oli hyvä (tuomari väitti koiran hieman ennakoineen: 9) , samoin nouto jossa kuitenkin se takaisintulo ravilla, 9.
Kakessa taas paleli: eli Lettu oli noussut istumaan ennen kuin ehdin poistua sen viisi metriä! Liikkeenohaaja käskytti meille kuitenkin kaikki siirtymiset ja ne menivät hienosti: 8.
Hyppy oli kaikinpuolin hieno, mutta tuomari rokotti "varpaille astumisesta": 9,5. Kokonaisvaikutukseksi saatiin 8,5, kiitos varmaankin loppupään liikkeiden reippaalle suorittamiselle. Lettu siis vapautui täysin ja teki tosi iloiset sivulle siirtymiset ja perusasennot. Nyt onnistui myös koiran kehuminen liikkeiden välillä :)
Tulos jäi siis kakkostulokseksi. Harmittaa kyllä. Sama ongelma (maassa olon vaikeus) toistui kolmesti kokeen aikana.