Kotipihassa taas pikkuisen vaan perusjuttuja, ja sitä Ruutua.
Rakensin ruudun niin että Lettu oli irti ja mukana, ja sehän halusi heti juosta sinne. Niinpä aloitin ensin seuraamisella. Koska Lettu pyrki ruutuun, kauemmassa päässä tehdyt täyskäännökset olivat huonoja (vajaita) ja selkä ruutuunpäin käännyttäessä parempia. Jonkinlainen huomio tämäkin :D
Vasemmalle käännöksissä Letun kuono helposti käväisee alhaalla kuin tarkistamassa uutta suuntaa; koitin keskittyä tähän palkkaamalla koiran käännöksen aikana juuri ennen kuin ehtii laskea päätään. Tarkka oli oltava ajoituksen kanssa mutta se auttoi! Oikealle käännökset tänään moitteettomia.
Vähän kakenpoikasta, mutta mulla oli pakkasen takia tumput käsissä, ja Lettu ei nähnyt minun sormia -> ei ymmärtänyt käskyjä. En alkanut korjailemaan enkä jauhamaan, mun puolesta se saa tehdät kaket sormiavuilla kuten tähänkin asti.
Lopuksi sitten se ruutu. Ollaan pikkuhiljaa kasvatettu merkkien etäisyyttä ja nyt ruutu oli ensimmäistä kertaa sen kolme metriä kanttiinsa. Ekalla lähetyksellä täydellinen ruutuun meno, käskin maahan ja kävelin kohti samalla kehuen. Tein täyskäännöksen ja kävelin pois, kutsuin seuraamaan. tarvitsi kaksi käskyä mutta kuhn tuli, tuli lujaa ja suoraan sivulle. Hienoa!
No, itse ruutuahan sitten piti toistaa että saan palkattua siitä oikeasta paikasta, ainakin teoriassa. Nimittäin nyt Lettu meni kaksi kertaa ruudun taakse mitä se ei olekaan ennen tehnyt... no, otin vaan maltillisesti uudestaan ja saimme myös pari oikeapaikkaista seisomista. Huh. Vauhti ja imu säilyi koko ajan hyvänä vaikka nuo pari jäikin palkkaamatta.