Tampereella, Niihamaassa. Ensimmäinen 3-luokan kisa. Tilanteessa ole enemmänkin latausta mitä etukäteen voisi edes arvata, sillä Lettu on nyt ensimmäinen koira jonka kanssa kisaan minkään lajin ylimmässä luokassa. Siis tähän mennessä. Toivottavasti näitä (sekä lajeja että koiria) rulee jatkossa vielä paljon...
Kisapaikalla oli hieman erikoinen olo, olinko nyt eliittiä, voisinko katsella alempiluokkalaisia myötätuntevasti, voisinko puhua ammattimaisesti kaikkien gurujen kanssa? Tuntisinko itseni kuitenkin aloittelevaksi ja möhlisin radalla? Minuahan jännitti! No, kun päästiin rataantutstumiseen kaikki oli niinkuin ennenkin. Suunnittelin ohjausta ja mietin varavaihtoehtoja. Ainoa ero totuttuun oli että rataantutstumisaikkaa oli pidennetty 10 minuuttiin osallistujamäärän takia (=tungosta) ja A-este jätettiin minikorkeuteen koska tulevaisuudessa se tulee olemaan sellainen arvokisoissakin. Radat (Anne Savioja) olivat sujuvat ja lyhyehköt, ei mitään kompia tai ansoja - ainakaan meille.
Minulla oli vähän ongelmia Letun lämmittelyn kanssa kun osallistujia oli niin paljon ja itse starttasin loppupäässä. Otin Letun ehkä turhan aikaisin sisälle ja se ei ihan parhaassa vireessä sitten ollut, toisaalta eihän se näin myöhään illalla ole ikinä ennen kkisannut! Olin antanut sille ruokaakin iltapäivällä ettei se ihan piippuunnu. Ihan hyvällä tempolla lähdettiin kuitenkin ekalle radalle. Kepeillä tuli sitten virhe, ja päätin korjata sen ettei se toistu toisella radalla - no tässä korjausvaiheessa Lettu kävi kurkistamassa viereiseen putkeen ja hyllyhän siitä tuli. Hyllyn jälkeen kuitenkin uskalsin revitellä loppuradan ja se meni minusta varsin mainiosti! Hyvälä mielellä hyppikselle sitten.
Hyppyradalta oli tavoitteena tehdä nolla, ja siinä varmistellessa ohjaus vähän kärsi ja muutama kohta töksähteli. Renkaalla Lettu kolautti itsensä ja alastullessaan pysähtyi... jatkoi siitä kuitenkin loppuun ja rata oli virheetön! Tiesin jo että aika on nippa nappa ja yliaikaahan me saatiinkin, mutta täytyy kuitenkin olla tyytyväinen eka kolmosluokan kisaan! Tästä on hyvä jatkaa!