Jälkitreeni Pönttövuoressa männikössä linjan takana. 300 m pitkä, 5 kulmaa ja 8 keppiä. Vanheni sen aikaa kun käytiin juoksemassa = n 45 min. Sää edelleen tuulinen mutta lähinnä pyörteili eikä nähtävästi vaikuttanut jäljen ajoon.

Itse sitten mokailin oikein urakalla. No, onhan se hyvä harjoitella mokia koska kokeissa niitä tulee tehtyä varmasti...

Aloitin kokeeksi (!) janalta. Koira ei ole koskaan tehnyt minkäänlaista janaa ja minä laitan sen janalle ja pitkähkö ja vaikeahko jälki pitäisi ajaa? No, lettu lähti hyvin etenemään, eihän se jana ollut kuin n. 5 metriä ja hyvin koira jäljen siitä nosti, lähtipä vielä oikeaan suuntaankin. Hyvä Lettu!

Seuraava moka minulta oli sitten alkaa irroittaa lähtökreppiä puusta päästäen liinasta irti. Koska Lettu on aina lähtenyt jäljelle aika reippaadti, nyt kun en ollut sitä jarruttamassa se singahti vauhdilla eteenpäin ja kas, en enää saanutkaan liinaa kiinni. Kun yritin juosta perään, koira lisäsi vauhtia. Kun huusin sille, se kyllä kääntyi ympäri mutta se oli jo ekassa kulmassa ja juossut ekan kepin yli. Kuin ihmeen kaupalla se kuitenkin palasi jäljelle ja ajoi sen ekan kulman tosi hienosti. Toka keppikin löytyi pian kulman jälkeen.

Sitten menikin hienosti pitkän matkaa, 2 ja 3 kulma oikein tarkasti ja kepit varmasti. Kunnes tuli polun ylitys. Olin sitä mieltä että Lettu yritti siirtyä polkua pitkin eteenpäin ja yritin estää sitä menemästä. Taas sain sen kääntyään ympäri ja liinan solmuun puun ympärille. No, sitä selviessä lettu pääsi vähän pidemmälle, ja nosti kepin juuri siitä mihin se oli alunperinkin ollut menossa. Emännällä oli vaan suunnat vähän sekaisin...

Samainen polku ylitettiin toiseenkin kertaan, Lettu tarkisti sitä kyllä molempiin suuntiin hieman mutta jatkoi oma-aloitteisesti oikealle jäljelle (kun ohjaaja malttoi olla puuttumatta asiaan). Loppujälki muuten hienosti mutta viimeisessä kulmassa meni vähän turhan paljon yli.

Nyt vaan janatreeniä mukaan, ja kunnolla suunnitellen.