Halilan maneesilla tilaisuuden hyväksikäyttö: ennen agitreenejä kunnon tottistelut. Samaan aikaan hallissa HT ja Albert, ei kuitenkaan vielä agiesteitä.
Lettu on kyllä niin ehdollistunut tuohon paikkaan että oli ihan intopinkeänä ja kun alkuleikitin sitä lampaanhännällä, en meinannut saada lelua pois koiralta ollenkaan. Kun sitten sain siirryin suoraan seuraamiseen.

Seuraaminen ihan mainiota, muutaman kerran pikaisesti vilkaisi Aberttia mutta noita ei ehkä edes ulkopuolinen olisi huomannut? Palkkailin enimmäkseen vain äänellä, silloin tällöin possunfilettäkin meni kuonoon. Kävelin tarkoituksella ihan seinien lähellä kun koira on joskus näissä kohden alkanut väistämään, nyt ei puhettakaan. Myös täyskäännös tehtiin ihan niin lähellä päätyseinää kun vaan voi itse kompuroimatta, ei ongelmia. Teknisestikin käännökset olivat tänään hyviä, kaikki!

Sitten jättöliikkeet, istuminen ja maahanmeno seinän vieressä koira seinän puolella. Molemmat nopeita mutta maahanmenossa sitten kuitenkin sai väännettyä takapäänsä sivuun, sinne seinää kohti! Tästä suoraan luoksetulo, joka oli nopea ja erinomaisen suora.

Noutotreeniä sitten, kapuloina 700 grammanen ja pieni metalli. Eka 700 grammaisella, möhlin itse: heitosta kapula lähti maahanosumisen jälkeen pyörimään ja minä jäin katsomaan kapulaa. Lettu kysyi minulta noutokäskyä ja koska katsoin vain kapulaa, se tulkitsi saaneensa luvan ja tekikin erinomaisen noudon. Toisella yrittämällä annoin heiton jälkeen välipalkan ja sitten käskyn, tämäkin hyvä. Luovutusasennot aavistuksen vinot.

Vaihdettiin sitten pieneen metallikapulaan, tässä ongelmia. Kapula upposi maneesiin niin ettei Lettu meinannut saada sitä suuhunsa. Kaksi kertaa tuotatin sen ja molemmilla kerroilla tarvitsi lisäkäskyjä ja tassua apuna käyttäen otti kapulan toisen kulmahampaan taakse. Pöh. Luovutusasennot ihan törkeän vinot.

Korjaussarja tavallisella kapulalla, ihan ok. Vielä yksi kapula suussa jättö-luoksetulo. Lettu ehti juuri "asettaa" kapulan maahan kun käännyin kutsuakseni sitä, tuo-käskyllä kuitenkin poimi sen uudelleen. Luovutus edelleen vino. Lopuksi tein vielä tuota eteen istumistreeniä lyhyinä luoksetuloina. Oli esimerkillisen suora. Yhden kerran meni pipariksi kun annoin vahingossa tuo-käskyn, Lettu alkoi etsimään kapulaa ympäriltään *tyhmäminä*. ei tästä kuitenkaan ottanut painetta vaan jatkoi vielä muutaman luoksetulon ihan yhtä iloisesti kuin ne ekatkin. Eikä haitannut yhtään vaikka Albert leikki pallolla ihan vieressä!

Metallikapula täytynee vähäksi aikaa käärystää, siinä on nyt viime aikoina ollut monenlaista epävarmuutta. Muissa noudoissa pitäisi ottaa kuuri niitä megapitkiä noutoja jotta saataisiin koiraan laukka tuodessa, sekä ihan lyhyitä matkoja jotta saataisiin luovutusasento suoraksi niinkuin noisa lyhyissä luoksetuloissakin.