Enkös juuri päättänyt että jälkitreenien pitää olla toistaiseksi mahdollisimman häiriöttömiä. No, päätökset on tehty rikottaviksi...

Pönttövuoressa, yksin. Sää mitä parhain jäljestämiseen, hienoinen tuulenvire ja aamukasteinen sammal/mustikkapohja. 200m pitkä tunnin vanha jälki, 4 kulmaa ja 7 keppiä. Aloitus ilman janaa mutta eka kulma jo 10 metriä alusta, siis ennen ekaa keppiä.

Jäljen vanhetessa kävin koirien kanssa lenkillä. Takaisin tullessa huomasin koirien singahtaneen metsään, Lettu tuli takaisin kun kutsuin mutta Hessu siellä jäljesti tallaamaani jälkeä... no onneksi se ei tullut kapula suussa takaisin. Ihan varma en kuitenkaan voinut olla olisiko se siirrellyt kapuloita.

Sitten jäljelle, Asko lupasi kiltisti odotella auton luona. Lettu aloitti hyvin, alku kulma upeasti, kaksi ekaa keppiä löytyi ja toinen kulma myös tosi tarkasti. Tässä kohden Asko näki meidät (tultiin metsän sukkokohtaan) ja alkoi huudella peräämme. Lettu kääntyi kuuntelemaan ja samalla hukkasi jäljen... Jatkoi kuitenkin etenemistä ja ilmeisestikin ilmavainulla tuli 4. kapulalle joka oli siis kolmannen kulman jälkeen. Tuolta kapulalta se jäljesti takajälkeä 3. kapulalle, siinä vaiheessa Asko tuli myös metsään ja Lettu jatkoi jäljestämistä Askon takajälkeä pitkin... varsinaista säätämistä siis! Kun näytti selvältä että koira ei aio kääntyä oikeaan suuntaan, päästin sen irti (hyi minua) ja lähdin kävelemään kohti paikkaa mistä 4. kapula oli löytynyt.

Yllättäen Lettu löysikin jäljen mutta seurasi sitä varsin ilmasta... ja seuraavasta kulmasta se lähtikin seuraamaan sitä Hessun juoksemaa reittiä taaksepäin. Tuli kuitenkin itsenäisesti takaisin ja jatkoi oikeaa jälkeä. Kun se tuli 5.kapulalle laitoin sen takaisin liinaan. Tästä loppuun se jäljestikin aivan hyvin.

No, aina pitää etsiä jotain hyvää: totaalisesta jäljen hukkumisesta huolimatta koira itse löysi jäljen uudelleen, tällaista "auttamista" mitä nyt tein voisin teoriassa tehdä kisoissakin. Positiivista myös se että loppuun saatiin onnistuminen ja siitäköhän johtuen itseäni ei pänninyt juuri ollenkaan tuo keskivaiheen haahuilu?

575452.jpg