Jälki Kivilammella. Vanhetus 45 min (ei ollut enempää aikaa) n.250m pitkä, n. 5m jana (oli niin otollinen paikka että oli PAKKO tehdä jana), keli tuulinen ja jäljen vahetessa pieni sadekuuro, pohja mustikkaa. Alussa 3 kapulaa n. 10 metrin välein, keskellä jälkeä yksi kapula ja lopussa taas 3 kapulaa 10 metrin välein. Kaksi kulmaa 90 astetta.

Nyt lettu lähti janalle maltillisemmin, mutta kurvasikin takajäljelle! Katsoin rauhassa mitä se tekee ja kyllähän se vaihtoi suuntaa melko heti, lähti hyvin jäljestämään ja löysikin ekan kapulan tästä ikäänkuin palkaksi. Samoin kaksi seuraavaa kapulaa nousivat hyvin. Sitten tulikin tyhjää ja kulma, joka meni hienosti vain vähän tarkastellen, neljäs kapula taas varmasti.

Toinen kulma tuotti ongelmia: lähellä oli kasa jotain rojua, ja Lettu meni katsomaan niitä. Tässä se ohitti kulman eikä meinannut paikallistaa jälkeä uudestaan. Etsi kyllä oikeasta suunnasta mutta ei löytänyt! Mentiin 5-kepin yli ja saavuttiin polulle joka olisi pitänyt ylittää. Tässä kohti Lettu oli ihan pihalla ja näytti siltä että se oli tyystin unohtanut mitä piti tehdä. Otin sitten vähän pakkia  ja se bongasikin jäljen uudelleen ja löysi sen 5-kepin. Polku kuitenkin tuotti ongelmia eikä auttamatta mennyt siitä yli. 6-keppi jäi poimimatta koska se oli ihan polun laidassa, jälkeenpäin vielä huomasin että kepin vieressä oli kalanruoto... Loppu pikkupätkä kuitenkin taas jäljestettiin ja vika keppi löytyi.

Täytyy koittaa nyt minimoida noita ulkoisia häiriöitä kuten vahvanhajuisia polkuja jotta saataisiin tämä perusjäljestäminen rutinoidummaksi. Kyllä harmitti kun hyvän aloituksen jälkeen tuli tuollaista säätämistä.