Kun pk-touhut eivät oikein meiltä ole luonnistaneet, olen ajatellut siirtää letun kokonaan tokopuolelle. Eihän se tietenkään poissulje maastojen treenaamista, mutta tottiksen osalta keskitytään sitten enemmän tarkkuuteen ja uusia asioitakin pitää vielä opetella. Ensi kesänä jos sopiva sauma sattuu, voidaan toki joku haku- tai jälkikisa käydä, mutta vaatimattomana tokopuolen tavoitteena olisi TVA.

Tuumasta toimeen siis. Nyt lähdin treenaamaankin itse ihan toisenlaisella motivaatiolla ja asenteella, ja se kyllä näkyi koirassakin! Mentiin Noukan nurtsille, ja aluksi leikittiin vähän lampaanhännällä. Vaikka aloitusseuraaminen oli vähän paineistunutta, ensimmäisten luoksetulojen jälkeen paine katosi kokonaan.

Luoksetulon otin nyt siten, että pysäytys seisomaan 1/3 matkalle. Yllätyksekseni (!) Lettu pysähtyi hyvin, menin sitten palkkaamaan sen sinne, jätin siihen samaan asentoon ja tulin kutsumaan taas, nyt maahanmeno 2/3 matkassa, tämä on helppo. Taas menin palkkaamaan ja sitten loppumatka: Lettu lähti laukalla! joskin vaihtoi sitten raviin lähestyessään minua mutta tuli silti vetävällä askeleella. Hieno liike siis! Toinen luoksetulo sitten läpijuoksuna, silti eteenistuminen kun ei ollut palloa mukana, tämä meni hienosti Lettu laukkasi koko matkan ja tuli suoraan.

Sitten seuraamisen kimppuun: Nyt seuraaminen oli hyvävireistä joskin sivuttaisväljyyttä turhan paljon, tämä ongelma on esiintynyt ennenkin nurtsilla, liekö Lettu varoo että astun sen varpaille kun ei näe minun jalkojani niin hyvin. Ihan tyytyväinen olin kyllä tähän.

Kake. Eilen otin sisällä kaken maasta seisomaannousuja, ja se tuntui ihan totaalitoivottomalta: Lettu ei pysynyt paikoillaan yhtään vaikka olin ihan sen nokassa kiinni. Nyt aloitin 5 metristä, ja yllättäen Lettu pysyikin paikoillaan! Tein vain maa-seiso-maa siirtymisiä ja kävin joka asennon palkkaamassa, ja joka välissä lisäsin pikkusen matkaa. Ihan kymmeneen metriin en kuitenkaan vielä uskaltautunut. Pikkusen Lettu "venyy" eli etujalat tulevat eteenpäin vaikka takajalat pysyvät paikoillaan, mutta selvästi se, että minä olisin lähellä makupaloineni nostattaa sitä liikaa, näin kauempaa se pysyy rauhallisempana.

Lopuksi vielä metallinouto. Kun kävin hakemassa kapulan autosta Lettu meni vähän vaisuksi. Kapulan nähdessään se kuitenkin innostui ja karkasi sen perään... pieniä tekniikkaongelmia oli kapulan nostamisessa heinikosta mutta ihan ripeästi se sen kuitenkin palautti. Toisella heittämällä olin henkisesti tarkempi, ja palkkasin Letun ennen kuin annoin noutokäskyn. Lähtiessä noutamaan Lettu juoksi hirveää vauhtia ensin kapulan ohi, sitten palasi takaisin ja nappasi kapulan nopeasti, ei siis maistellut yhtään, ja toi. Luovutus vähän matalana mutta muuten ok.

Lopuksi vielä lampaanhännänvetoa (kuten alussakin) ja hurjasti kehuja ja silittelyjä. Tuntuu mukavalta.