Meillähän oli paikka jälkikokeeseen, mutta haljusti jätin menemättä. Syitä on monia, osan voi lukea täältä blogista rivien välistä, ja viimeinen "niitti" oli pakkaskeli: viime vuonnahan sain Letun paikkamakuun rikki käymällä tokokokeissa kylmällä ilmalla. En halunnut ottaa sitä riskiä että se huomaisi, että voi istuskella paikkamakuun kun minä seison selin.

No, jäljellä käytiin sitten Pönttövuoressa. Kisamainen jälki joskin lyhyempi, n. 300m, ja vain 4 kapulaa, jana varmaankin 30 metriä. Vanheni vähän vajaa tunnin.

Janalle eka lähetyksellä lettu lähti vinoon, kutsuin heti pois. nyt tarkempi lähetys kohti kreppiä, ja sinne painoi laukaten. Jäljestä tarkasti takajälkeä n. metrin ja sitten vaihtoi suunnan oikeaan.

Vauhti oli hirmuinen ja eka kulmasta mentiin tohinalla yli. Ilmeisesti paikassa oli harhajälki koska minä näin kengän jälkiä maassa, vaan tiesin että omiani ne eivät olleet. Lettu kävi kääntymässä varmaan 50 metriä kulman ulkopuolella, ja palasi sitten oma-aloitteisesti jäljelle! Se oli minusta upeeta!

kaikki kepit löytyivät eli tuossa harhallakaan ei "tuhlattu" sitä omaa jälkeä vaan palattiin melko tarkasti siihen mistä oltiin lähdettykin. Tietenkään ei ole hyvä että koira kadottaa jälkensä, mutta jotenkin ajattelen että se oppii tuosta jotain kun joutuu sitten tekemään töitä löytääkseen takaisin ja sillä riittää motivaatiota palata.