Kun ajelin hankasalmelle muissa asioissa, päätin käydä tottistreenaamassa paikallisella kentällä. Se olikin hyvässä kunnossa, pohja jäässä mutta ei liukas, ja vain pieni valkoinen puuterilumikerros päällä.

Aloitin seuraamisella. Letulla jälleen kontakti vähän pätki, mutta parani koko ajan kun paikkasin kohtia joissa se teki virheen. En pitänyt nameja käsissä mutta sitten kun palkkasin, annoin isommasti. Juoksuosuus meni hyvin mutta hidas kävely huonommin. Sitä täytyy muistaa treenata enemmän, jo senkin takia että löydän sopivan nopeuden ettei Letun tarvitse koko ajan melkein istua...

Liikkeestä istuminen sitten. Tätä tulee harvoin otettua yksinään kun ei sitten näe mitä koira tekee... ja niinhän Lettu nyt painuikin maahan. kaksi kertaa. En moittinut, menin vaan takaisin lähtöpaikalle ja otin uusiksi. Oman käskyn äänensävyn tarkistuksella tuli oikea asento. Siitä sitten pari toistoa ja palkaksi pallo.

Luoksetulo oli tänään se murheen kryyni. Yritin pysäyttää seisomaan alkuneljänneksen jälkeen, mutta pysähdys venyi. Itse asiassa eka pysäytys oli se paras, tokalla ja kolmannella kerralla Lettu jäi vielä raville ja sitten vielä muutama kävelyaskel käskyn kuultuaan. Sitten ajattelin ottaa suoria luoksetuloja väliin ettei vauhti hiivu, mutta se hiipui jo... tultiin ravilla monta kertaa. En oikein saanut tähän mieleistäni suoritusta ja oli pakko lopettaa, sillä pallokin alkoi menettää mielenkiintoaan. Mietin sitten olisiko eilinen juoksulenkillä välillämme ollut erimielisyys vaikuttanut tähän? Lettu oli selvästi paineessa eikä tullut iloisesti mun luokse vaan ennemminkin "mamma kun sä kerran käsket" - asenteella.

Ruutu sitten meni hyvin. tein ekana pitkän lähetyksen makupala-alustalle, sitten ienen leikkituokion jälkeen lyhyeltä matkalta ilman makupaloja (tyhjä alusta oli siellä) ja seisomaan käskytys. Perfecto! matkaa tässä lyhyellä oli n. 10 metriä.

Metallinouto muutaman kerran. Kapulassa on ohut coban-kääre reunoissa, keskeltä se on paljas. Ei ongelmia. Yritin sitten leikittää kahden lelun heitto leikkiä toisena leluna pallo ja toisena metallikapula, mutta siitä ei tullut mitään kun Lettu hylkäsi pallon ja kyttäsi vaan kapulaa! No ei paha.

Kaketus viimeiseksi. Koska Lettu oli selvästi matalammassa vireessä kuin viime aikoina on ollut, uskaltauduin ottamaan pitkältä matkalta vaihtoja. Palkkailin 1 tai 2 vaihdon jälkeen, matkaa oli 7 - 9 metriä eli melkeinpä täysi. Seisomaan nousut olivat hissit, istumaan nousu tuli myös täpäkästi heti oikein. Lopuksi tein koko sarjan, ja koska Lettu lakoaa maahanmenon, etenemistä tuli hieman, mutta ei pahasti. Seisosta istumaan se meni maahan, enkä sitä siirtymää sitten tullut ottaneeksi uudestaan, pitää muistaa, nyt käskin vaan maasta nopeasti istumaan niinkuin kokeessakin voisi tehdä.