Onkohan kukaan koskaan sanonut, että kun löydetään koiralle paras palkka, se myös pistää parastaan... no tänään me ainakin todettiin se ihan tassusta pitäen. Mutta treeni kronologisessa järjestyksessä:

Noukan kentällä, missä kovasti vieraita ja tuttujakin ihmisiä, traktori, autoja yms. häiriötä jotka kyllä Lettua kovasti vaivasivat, ainakin aluksi.

Ensin vähän seuraamista josta ei meinannut tulla yhtään mitään kun koiran pää pyöri milloin mihinkin suuntaan. Jos ei liikkuvat ihmiset tai kolinat ja kalinat häirinneet, niin sitten ainakin ruutumerkit ja luoksetulon törpöt kiinnostivat kovasti. Kuitenkin, kun välillä tein muita harjoituksia, Lettu teki niiden jälkeen parempaa seuraamistakin elikkä osittain tämä oli varmaan myös "alkujäykkyyttä".

Luoksetulo, pysäytyskohdissa törpöt. Ekalla kerralla unohdin laittaa takapalkan! Voi mikä töppäys! Otin kuitenkin molemmilla pysäytyksillä, mutta ne selvästikin olivat vähän löysemmät kuin takapalkalla, tai sitten Lettu oli vielä alkukankea, tai sitten (todennäköisintä) se huomasi minun menevän epävarmaksi kun pohdin pysäyttelenkö ollenkaan kun takapalkka unohtui. Pysähtyi siis, mutta löysästi ja luoksetulovauhti oli myös veltto - laukkasi kuitenkin, mutta tuli suoraan sivulle... Toisella kerralla laitoin takapalkan ja otin pelkästään seisomiseen asti, tämä oli hieno! Kolmannella kerralla myös takapalkka mutta ei pysäytyksiä, Lettu tuli hyvin suoraan laukaten sellaisella tempolla että olisi helposti voinut pysähtyä nopeasti. Loppuperusasento edessä nyt ihan oikein ja hyvä, samoin sivulle siirtyminen.

Ruutu. Luoksetulon törpöt olivat nyt ihan törkeän lähellä ruutumerkkejä. Lisäksi ruutu oli puoliksi varjossa. Ruutuun lähettäessä Lettu suunnisti oikean etukulmamerkin ja luoksetulotörpön väliin, mutta noin puolivälissä oikaisi oikeaan suuntaan. Makupala alusta oli. Vapaasti takaisintulevan koiran kutsuin sitten seuraamaan, tuli hienosti.

Lopuksi vielä kake. Ja tässä se uusi keksintö, nimittäin kissanruoka! Vilauttelin kissanruokapurkkia letulle, ja asetin sen koiran taakse niin että lettu taatusti tiesi sen olevan siellä. Sitten kakettelemaan. Kahdesta metristä täydellinen seisomaannousu ja maahanmeno. Vapautin, ja menin koiran luokse. Kissanruuan jyrsiminen purkista ulos oli sen verran hidasta, että samalla purkilla sain tehtyä neljä toistoa. Seuraava kolmesta metristä, sitten viidestä ja lopuksi kuudesta koko sarja. Ja upeesti meni! Muutamassa vaihdossa (seisomasta istumaan ja seisomasta maahan) Letulla ei ole tekniikka ihan varma, ja siksi se noissa etenee, mutta nyt oli kokonaan eliminoitu eteneminen muissa vaihdoissa ja ennenkaikkea, Letulla oli halu "ajatella taaksepäin". Ja sitä minä pidän isona harppauksena tässä kaken treenaamisessa! Nyt vaan treeniä: tekniikkaa noihin vaikeisiin vaihtoihin edelleen läheltä, ja pitkästä matkasta ne varmat vaihdot. Usko on palannut :)