Tänään tehtailtiin nollia. harmittavasti vaan laji oli väärä. Olimme siis Kangasniemellä tokokokeessa. Tuomarina salme Mujunen.

Paikkamakuu meni hyvin. Lettu oli itsevarman näköinen takaisin mennessämme, mutta jälkeenpäin kuulin että se oli vinkunut - no, se ei olisi eka kerta mutta ei sitä myöskään tuomarit ole ennenkään kuulleet.

Sitten seuraaminen. Lettu oli melko vaisu jo kehään mennessämme, mutta aloitti seuraamisen kuitenkin ihan jees. Sitten paikalla käännöksien aikana pressu, jonka takana oltiin näkösuojassa, lehahti pulleaksi ja läjähti kasaan. Lettu hyökkäsi sitä kohti ja pakitti samantien mun viereen - enää pressu ei liikkunut. Kuitenkaan seuraamisesta ei tullut yhtään mitään tämän jälkeen. Ihan liikkeen lopussa saatiin pieni pätkä kunnollista seuraamista, mutta nollille silti.

Liikkeestä istuminen tehtiin selkä pressuun päin, ja tässäkin Letulla oli suunnattomia vaikeuksia lähteä seuraamaan. Tämäkin liike siksi nollille, vaikka itse istumisessa ei mitään vikaa ollutkaan.

Luoksetulossa näkyi koiran epävarmuus: ensin se meinasi lähteä mun mukaan kun jätin sen, sitten seisomisen se jätti kokonaan tekemättä. Maahanmeno ok, sitten tuli suoraan sivulle. 5. Tämän jälkeen tuli tauko.

Ennen ruutua ehdin viritellä Lettua aika mukavasti, mutta kuinka ollakaan, kun olimme ohittamassa pressua se taas lehahteli. Ei enää voimakkaasti, mutta sen verran että Lettu alkoi sitä taas tuijottaa... no onneksi ruutumerkit nähdessään se unohti koko pressun. Ruutuun lähti reippaasti, mutta teki vanhan virheen elikkä kiersi vasemman sivun ulkokautta sisään ruutuun. Pysähtyi ja meni maahan (taisi tarttea kaksi käskyä maahanmenoon). Kun lähdin kävelemään kohti, se kuitenkin nousi istumaan. Muuten loppuosa ok, mutta nollahan siitä sitten tuli.

Kaikki noudot ihan ok, mutta kovin vaisuja, ja sitten joka kerta luovutuksen jälkeen ei kääntynytkään sivulle vaan jäi istua tönöttään minun eteen. Näistä kutosia ja seiskoja.

Kake sitten - no sehän ei yllättänyt että etenemää tuli sen verran että nollille meni sekin. Itse asiassa ekalla istumaannousukäskyllä Lettu ei noussut, ja jouduin antamaan hätäisen uuden käskyn, ja se varmasti kiihdytti koiraa lisää.

Summa summarum: kyllä mä nyt olen taipuvainen tekosyyttelyyn ja väitän että koira ei ole oma itsensä tuon valeraskauden takia. Sen työskentelyintoa hormonaalinen tila ei heikennä, mutta herkempi se on, mikä näkyy juuri huonona keskittymisenä ja treeneissäkin huomattuna kontaktin pätkimisenä esim. seuraamisissa. Ja todella raskaasti tuo "raskaana" onkin, maitoa tullee vissiin kakista tisseistä, ja tänään ei syönyt edes kaikkea ruokaansa!