Noukan kentällä tottistelemassa, Järveltä puhalsi tuuli joka jossain määrin vaikeutti harjoittelua... muuten kyllä lämmin sää. Otin Letun treenin kolmessa eri pätkässä jotta sain vähän paikkoja vaihdettua ja muutenkin koiraa rauhoitettua, välillä siis huilaili autossa.

Seuraamisesta otettiin tänään vain sivu- ja taakse askeleita sekä paikalla käännöksiä. Nämä menivät aika hyvin, jos Lettu vähän edisti tai jätättikin, se korjasi perusasentoon tullessaan itsensä oikein oikein hienosti.

Luoksetulo. Takapalkka ja pysäytysmerkit. Ekalla kerralla seisomaan pysähdys, hyvä. Toisella kerralla läpiasti luoksetulo, nyt ennakoi voimakkaasti pysähdystä ja tuli sen ekan pysäytysmerkin jälkeen ravilla ja lisäksi tuli suoraan sivulle. Otin kuitenkin tähän väliin ruudun:

Ekalla lähetyksellä Lettu lähti hyvin ruutua kohti, mutta sitten tuuli toi hajun luoksetulon takapalkasta. Lettu kurvasi lähimmälle törpölle joka oli ekan pysäytyksen merkki... seisoi sitten sen takana kuin merkkitreeniä konsanaan tekisimme! Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, nyt meni suoraan. Makupala-alusta ja palkka siellä.

Autotauon jälkeen otimme uuden luoksetulon, nyt tuli reippaasti läpijuosten. Sitten ruutuunlähetys, nyt ei ollut palkka-alustaa siellä, mutta tällä kertaa taas ruutuun menomatkalla tuli tuulen mukana haju - Lakin jäljiltä maahan jääneestä purutyynystä. No iloisena Lettu haki tyynyn ja pyysi mua leikkimään sillä kanssaan. Voihan aargh!!! Sitten en meinannut saada tyynyä jätettyä mihinkään etteikö Lettu olisi hinkunut sen perään... no kun lopulta pääsin ruutuun lähettämään, Lettu meni hienosti ja pysähtyi sekä meni maahan siellä kuten kuuluukin. Menin sen luokse palkkaamaan.

Kakea sitten. Olin laittanut kissanruokapurkin valmiiksi ja menin sen eteen tekemään. Ei oikein hyvää suoritusta saatu, mutta sain kuitenkin vahvistettua tuota että takana on se palkka vaikka Lettu ei sitä olekaan nähnyt. Päästin sen välillä syömään ja otin sen jälkeen pari uusintaa, sittenhän se tiesi palkan olemassaolon ja tekikin paremmat vaihdot. Pelkkiä seisomaan nousuja, joko suoraan maasta tai istumisen kautta. Autotauon jälkeen uusi sessio vähän eri paikassa, nämä meni paremminkin, ja ihan viimeisellä nousi sitten puhtaasti hissinä.

Veilä yksi ruutu tehtiin niin että makupala-alusta oli siellä. Tämä taisi mennä ihan OK. Myös metallikapulan pitämistä ja luovutusta sekä yksi tyylipuhdas nouto.

BTW, olen jo jonkin aikaa pannut merkille että Letun tissit ovat turvoksissa. No, valeraskausaikahan se onkin... mutta eilen illalla huomasin että niistä tihkuu maitoakin! Että ei se ihme jos koira on VÄHÄN pihalla, täytyy kuitenkin olla tyytyväinen koiraan kun se joka tapauksessa tekee innokkaasti töitä!