Pidetään tokottelusta nyt muutaman päivän tauko, ainakin sen verran että oma harmitus eilisen kokeen jäljiltä ehtii laantua. Mutta onhan meillä näitä "pitäisottaa tehotreeniin" - juttuja muitakin, kuten esim. pujottelu...

Omalla pellolla, joka onkin kuivunut aika hyväksi. Asko 3 vee oli valjastettu namisedäksi, ohjeena antaa Letun haukata kissanruokapurkista aina kun se tulee pujottelusta (oikein) pois. Ajattelin tämän asian niin, että jos Lettu tekee virheen, minä pyydän sen takaisin. Vaikka kieltämisestä puhutaan agilityssa aina pahana asiana, Letun kohdalla on melkeinpä pahempi se, että se itse tietää tehneensä väärin mutta minä en reagoi. Mustavalkoinen "hyvä" tai "takaisin" on paljon selkeämpää. Lisäksi päätin nyt ainakin yrittää niin että en puhu mitään enkä kannusta pujottelun aikana vaan annan koiran itsenäisesti tehdä työn.

Yllättäen Lettu ei tehnyt yhtään lopetusvirhettä sen jälkeen kun lakkasin häsläämästä siinä vieressä. Aloitusvirheitä se sensijaan teki, mutta näistä pyysin sen vaan takaisin ja lähetin uudelleen. Aloitukset olivat epävarmoja ja siksi hitaita, mutta Letun vauhti kiihtyi harjoituksen edetessä aina pujottelun loppua kohden, mikä vaikuttaa nyt hyvältä asialta. Jospa se siitä saa itseluottamusta, vauhti alkanee sitten kasvaa koko ajan aikaisemmin ja aikaisemmin.

Kun Asko kyllästyi apuohjaajan hommiin, laitoin herkkukipon vaan maahan. Lettu teki ihan yhtä hyvin kaikki kepit loppuun asti.