Liepeellä taas. Sää ihan ok. Kenttä oli lanattu, ja siinä oli pehmeitä kohtia ja taas toisaalta pinnassakin isoja kiviä, eli kovin epätasainen.

Seuraaminen oli vielä vähän epätasaista, mutta Salmen mukaan se johtuikin tuosta huonosta kentästä (ainakin osittain). Lettu ei kertakaikkiaan voinut katsoa ylöspäin kun se heti kompuroi kiviin.. Tämä ongelmahan sillä on ollut ennekin huonopohjaisilla kentillä, ja mä olen ajatellut että se johtuu siitä että itse kävelen epätasaisesti. Mutta vika taitaa kuitenkin olla koirassa, Lettuhan on tassuistaan vielä erittäin herkkä. Kun sain seuraamislinjan siten että vaikka itse kävelin huonommalla kohdalla mutta koira liikkui tasaisessa renkaanjäljessä, seuraaminen heti parani. Hidas kävely oli melko huonoa, sivuttaisaskeleet, käännökset paikalla ja peruutus hyvät. Letulla oli kuitenkin iloinen asenne, valeraskaus taitaa olla helpottamassa.

Liikkeestä istuminen ihan rutiinilla.

Luoksetulo. Taas kun otettiin maasta, Lettu tuli ravilla. Mutta (tai siksi?) se teki erinomaiset pysähdykset. Salmen mielestä se olisi tokoa ajatellen parempi näin, se saisi liikkeestä paremmat pisteet kuin että jos se tulisi laukalla ja pysähdykset venyy. Sen ravi on kuitenkin rivakkaa ja se tulee samaa vauhtia koko ajan.

Ruutu oli tänään hakusessa, ja mehän ollaankin treenattu tosi paljon ilman palkkaa ruudussa. Nyt täytyy vahvistaa ruutua paljon käyttämällä sitä palkka-alustaa. Tänään siis ajautui ensin ruudun sivuun, ohjautui sitten kuitenkin ruutuun mutta ei sitten enää pysynyt siellä... uusilla toistoilla vieläkin ongelmia, jäi eteen yms. No treenillähän se taas paranee.

Noudoista otettiin paljas metalli ja 700 grammainen puu, molemmat tasamaanoutoina, ei ongelmia.

Sitten kake. Mietittiin sitä takapalkan aktivoimista, Lettuhan tekee ihan eri mentaliteetillä kun se tietää että takana on palkka. Tieto taas tulee siitä että se näkee kun heitän tai laitan sinne jotain... nyt työstettiin sellaista, että olin heittävinäni mutta en heittänytkään ja Salme heitti vasta kun vapautin koiran. Aluksi pelkästään sivulla oloja (valeheitto, koira käänsi päätään taaksepäin, ei nähnyt mitään, katsoi mua, vapautus, palkka takaa). Sitten yhden- kahden vaihdon sarjoja samalla tekniikalla (valeheitto, koira katsoo taakse mutta ei näe mitään, suoritus, vapautus ja palkka takaa). Ja sehän näytti auttavan. Nyt, aina kun ollaan jonkun kanssa, tehdään näin, ja yksin treenatessa keskityn tekniikkaan ihan läheltä, lähinnä nyt se seisomasta maahanmeno on saatava kuntoon.

Oli taas mukava treeni, Salme antaa niin paljon ajateltavaa - molempien koirien osalta - että motivaatio itsellä kohoaa aina pilviin :)