Liepeen ajoharkkaradan kentällä. Pohja oli nyt painunut ja tasaisempi kuin viimeksi, ja Lettu liikkui paljon vapautuneemmin. Otettiin liikkeet samassa järjestyksessä kuin tulossa olevassa SM-joukkuetokossa...

Seuraaminen oli varsin kelvollista, alussa käännökset vähän väljiä mutta paranivat käännös käännökseltä. Ihan alussa pari pysähdystä jostain syystä epäonnistui, Lettu ei vaan käynyt istumaan vaan lipui eteen poikittain... en käsitä miksi? Ihan kun se ei olisi ollut seuraamismoodissa ollenkaan. Alun jälkeen tämä ongelma ei toistunut.

Hyppynouto, ei mitään huomauttamista. Metallinoudossa sensijaan ensin pienellä kapulalla harkitsi pitkään ottaako vaiko eikö, sitten pudotti kapulan mun jalkoihin (taas siis!). Otettiin sitten toisto isolla kapulalla jossa coban päällyste, tällä ei mitään ongelmia. (niin, se mun keskikokoinen metallikapula lensi auton konepelliltä eilen moottoritien varteen.... pitää käydä sitä joskus rauhallisena ikana ettimässä...)

Sitten "ohjelman mukainen tauko" ja liikkeet jatkuvat liikkeestä istumisella. Itse istumisessa ei ollut mitään vikaa, mutta valmistelevassa osuudessa Lettu zuumaili luoksetulotörppöjä jotka olivat ilmestyneet kentälle. Eli kaikenlaisia häiriötörppöjä pitää muistaa käyttää kun seuraamista harjoitellaan.

Luoksetulo, varsin hyvä mutta annoin seiso-käskyn liian myöhään, ja koska Letulla oli melko kova vauhti, venähti seisominen. Tarkkana käskyn ajoituksen kanssa, varsinkin jos koira lähtee lujaa liikkeelle!

Ruutu. Hyvä ruutuun meno, mutta seiso-käsky ei ihan mennyt läpi, sitten kun annoin maahan käskyn, koira oli sen näköinen että "täh". Kun sitten meni maahan, oli kuitenkin ruudun sisällä ja pysyi siellä, loppuosuus ihan hyvä, seuraamiseen olisi voinut tulla tiiviimmin. Nyt pitää ruuduissa pitää tarkkaa lukua siitä että näitä palkattomia ruutuja tulee sopivassa suhteessa makupala-alustallisiin, ettei unohdu mitä sitten tehdään jos palkkaa ei olekaan.

Tunnari. Käytettiin ihan uusia kapuloita, ja Lettu toi väärän. Se kyllä haisteli mutta poimi silti väärän, kapulat olivat rivissä ja tuuli sivusta kohtuullisen kovaa. Uudella lähetyksellä olisi vieläkin ottanut viereisen, mutta Salme meni näyttämään oikeaa kapulaa ja saatiin tämä liike palkattua. Mietittiin kyllä otetaanko uusiksi mutta päätettiin että ei, onhan tämä liike ollut pitkään treenaamattakin. Varuillaan pitää vaan nyt olla.

Kake lopuksi. Salme otti palkat käsiinsä ja antoi koiralle aina kun vapautin. Vaan itse liikkeestä ei meinannut tulla mitään. Taas oli ongelmia istumaan nousussa, ja kun siinä tuli virhe, koko pakka levisi. Plääh. Nyt rakennellaan vähän lyhyemmällä matkalla (joka kerta myös pidentäen välimatkaa) tuota ensmmäistä nöusua, kuureina istumaan ja sitten kuuri seisomaan. Samallahan takapalkka vahvistuu, joten ne alasmenotkin ehkä pysyvät aisoissa... tai sitten ei... mutta eipä tässä taas muu auta.

Pallottelua Letunkin kanssa viimeiseksi, kovastipaljon olisi pitönyt palloa heittää. Pöhkö.