Lettu oli päivällä Virvellä hierottavana, ja liekö siksi sillä varsin irtonainen olo kun treenasimme Haapaniemen pallokentällä. Virtaa oli ja tekemisen meininkiä!

Aluksi seuraamista melko pitkä pätkä, parhaista paloista namilla palkaten. Tämä ei mennyt ihan putkeen, seuraamispaikka oli kyllä ihan ok mutta koiran pää pyöri zuumaillen kentälle rakenneltuja ruutuja ja apumerkkejä... Seuraamista ollaankin harjoiteltu viime aikoina tosi vähän, kun kaikki harjoittelu on ollut aika vähälä, ja seuraaminenhan on se, mikkä Letulla yleensä paranee mitä enemmän sitä tehdään.
Askelsiirtymissä sain aika kivoja, tosin vasemmalle askeleiden jälkeinen loppuperusasento tuli helposti liian eteen, sitä sitten namilla korjailin. Koitin myös "kunnostaa" hidasta kävelyä, siinä onkin tosi tarkkaa millaista vauhtia / tempoa itse pidän...

Luoksetulo, takapalkalla. Eka kerta maasta, seisomaan pysäytys, vapautus palkalle. Lähti laukalla, pysähdys terävä, elikkäs hieno! Toinen kerta jatkettiin tästä vielä tokaan pysäytykseen, nyt seisominen oli vähän löysempi muttei huono taaskaan, maahanmeno hieno, molemmat tulot laukaten. Tästä vapautus takapalkalle.

Ruutu. Ekalla lähetyksellä ruudussa oli valmiina makupala-alusta. Lähetyspaikassa piti vähän säätää kun Asko ajoi traktorinsa ihan meidän eteen. Tästähän Lettu vaan nosti kierroksia ja kun lopulta lähetin, se singahtikin kuin greyhound suoraan ruutuun. Kun kutsuin sen pois, Asko lähti hakemaan alustaa pois ruudusta, ja sitten tehtiin toinen lähetys ilman. Meni taas lujaa, pysähtyi heti seiso-käskyllä mutta maahanmenoon tarvitsi kolme käskyä! Ei kuitenkaan liikkunut käskyjen välissä, eli hyvin oli ruudussa. Kävelin palkkaamaan sen ruutuun, sitten kävelin kolmion koiran editse ja kävin taas palkkaamassa, sitten tein loppukuvion. Lettu tuli hyvin seuraamiseen ja loppuperusasento hyvä.

Metallinouto. tehtiin ihan kylmiltään, yleensähän olen antanut koiran pitää metallia suussaan ennen suoritusta (myös kokeessa ennen omaa vuoroamme) ja tämähän meni vähän maisteluksi. Ei kuitenaan tarvinnut toista käskyä vaan toi ja luovutti ihan ok.

Kake. Olin laittanut paahtopaistia valmiiksi kahteen paikkaan, ja menin tekemään kakea n. 4 metriä paistien eteen. tein "muka-takapalkka-heiton" ja jätin koiran, ensin vain 5 metriä. Lettu näytti ajattelevan hyvin taaksepäin ja tein vain yhden istu-seison, joka oli ihan puhdas, tästä vapautus taakse. Lettu vähän hämmästeli kun palkka ei ollutkaan ihan hännäntyvessä... mutta löysi kuitenkin paistit sieltä mistä pitikin. Mentiin sitten toiseen kohtaan tekemään toinen, tällä kertaa 10 metriä etäisyyttä (niin ja juu, ne vale-heitot taas) ja pelkkä seisomaan nousu. Täysin puhdas! Upeetamahtavaa!

Otin sitten vielä lähietäisyydeltä lähinnä seisomasta maahanmenoja. Välillä onnistui, välillä ei, jonkinlainen punainen lanka tässä kyllä alkaa löytyä, ja missään tapauksessa Lettu ei enää syöksylaskeudu maahan. Eiköhän se siitä!

Lopuksi pallonheittelyä. Kivaa, molemmilla :)