Monenlaista ongelmaa tämän(kin)päiväisessä treenissä. Ihan alkuun otin seuraamista pallopalkalla, joka oli tietsti Letusta hurjan kivaa ja se johti sitten edistämiseen... mutta en nyt välittänyt siitä pääasia että saadaan häntä pystyyn ja into takaisin. Ja kivaa että on kivaa :D

Metallinouto tuotti päänvaivaa. Kahdella ensimmäisellä heitolla Lettu jäi seistä toljottamaan kapulan viereen, alkoi kuitenkin itse työstää kapulaa suuhun. Tassua apuna käyttäen se sitten pikkukapulan otti. Ekalla kerralla se pudotti matkalla, jolloin annoin uuden käskyn kun koira oli sen näköinen että lähtee pois. Tokalla tuonti ihan ok. Kolmas heitto oli sitten ihan toista maata, Lettu otti kapulan epäröimättä ja toi sen reippaasti. Kokeessa pitää ehdottomasti antaa Letun pitää metallia suussa ennen omaa suoritusvuoroa... ja onneksi siinä on puukapulalnouto ensin.

Luoksetulo. takapalkka, pysäytysmerkit ja maasta lähdöt. Ekalla läpijuoksutus, mutta sen verran Lettu epäröi että pysähtyi toisen merkin kohdalla seisomaan. Annoin vaan ihan normaalisti uuden luoksetulokäskyn sitten, tuli hyvin eteen josta palkka. Hyvä laukkavauhti koko ajan. Toisella tulemuksella sitten seisomaanpysäytys joka venyi aika pitkäksi, tästä vapautus taakse. Kun oli syönyt takapalkat, kutsuin uudelleen ja otin tokaan pysäytykseen (maahan siis). Tähän menin itse palkkaamaan koiran.

Ruutu. Ne luoksetulomerkit oli aika liki, ja Lettu suuntasi sinne. Kutsuin pois ja lähetin uudelleen. Vieläkin Lettu suuntasi sinne väärille merkeille mutta korjasi sitten ruudun luokse mutta meni ruudun taakse. Kun "valui" takaisin ruutuun, yritin pysäyttää mutta sen verran oli jo epävarmuutta että tuli ruudun etupuolelle. Kutsuin pois vaan. Sitten kaksi seuraavaa lähetystä meni ihan nappiin. Ekalla vapautin hakemaan multa palkan heti kun koira oli maassa, vikalla menin ruutuun palkkaamaan. Nyt täytyy tehdä sellaisia toistoja että ei ole häiriömerkkejä, on pakko saada onnistumisia ennen koetta!

Kaketukset sentään tuntuvat taas sujuvan. Olin laittanut neljä NEU-purkkia nurtsin laitaan, ja menin niiden eteen tekemään. Ihan ekalla oli taas ongelmia istumaanousussa, niinpä otin tälle purkille useita toistoja (kävin koiran nähden viemässä sinne lisää namia). Kun istumaan nousut alkoivat sujua hyvin, siirryttiin seuraavalle purkille missä istu-seiso. Tuli yhden askeleen eteenpäin seisomaannousussa mutta päästin silti takapalkalle. Kolmannella purkilla koko sarja. Seisomaannousut oli puhtaita, maahanmenossa (seisomasta) heittäytyi ja seisomasta istumaan tarvitsi kaksi käskyä (meni ensin maahan). Mutta, alkaa se jo olla sinnepäin, kokonaisedistymistä ei tullut ehkä sitä koiranmittaakaan!
Viimeiselle purkille taas pelkkä istumaannousu.

Lopuksi heiteltiin palloa ja kopiteltiin nameja. Kyllä Letun keskittyminen oli taas jo parempaa kuin viime aikoina, nyt pitäisi vaan saada paljon onnistumisia.