Noukassa reenailemassa. Ilma kohtuullisen lämmin, ehkä ukkosta ilmassa joskaan ei varsinaisesti jyrissyt.

Seuraaminen oli aluksi vallan mainiota. Hieman sivuttaisväljä, mutta pysyi koko ajan samassa kohdassa ja piti erinomaisesti kontaktia.

Sitten innostuin kokeilemaan pysäytysliikkeitä idarityyliin. Elikkäs mulla oli kaksi merkkiä, joiden ympäri tein käännöksen ja  sitten käskytin koiran seisomaan, istumaan tai maahan. Seisominen onnistui, mutta istumisen kanssa piti vähän "tahkota" - Lettu meni useaan kertaan maahan. Kun tätä väännettiin alkoi koira selvästi kerätä painetta ja seuraaminen huononi. Sain kuin sainkin kuitenkin kaikki asennot (no maahanmenossa ei tietenkään ollut mitään ongelmaa), sen jälkeen otin vähän reipasta seuraamista mm. juoksua jotta koira reipastuisi taas.

Ruutu oli valmiiksi rakennettu ja siellä oli makupala-alusta. Lettu lähti sinne hyvin mutta meni seisomaan ruudun viereen, aivan samalla tavalla kuin Oulussa. Toisellakin lähetyksellä men ohi ja ympäri, kutsuin sen sieltä pois koska en halua että se löytää makupalat huonolla suorituksella... tulin sitten lähempää lähettämään ja sitten se menikin ruutuun, ja yllättyi iloisesti kun löysikin makupalat. Menin sen luokse syöttelemään lisää ja latasin samalla uudet palkat, tehtiin toinen toisto niin että lettu tiesi että makupalat on siellä.

Sitten tehtiin taas seuraamista. Ei ollut niin hyvä kuin alussa, mutta palkkailin heittelemällä frisbeetä, tästä Lettu innostui kovasti.

Uusi yritys ruutua, alusta oli mutta makupaloja enää ei. Lettu ei olisi halunnut mennä vaan jolkotteli ruutuun, palkkasin sen sitten maahankäskyn jälkeen heittämällä oravafrisbeen. Vielä kerran, ja nyt Lettu oikein kokeili missä vaiheessa saa pysähtyä... jouduin antamaan neljä käskyä ruutuun menemiseksi, vaikka koira meni koko ajan ruutua kohti ihan suoraan. Palkka kun oli ruudussa seisomassa.

Kauko-ohjaus sitten. Tässä oli taas ongelmia istumaan nousun kanssa. Käsittämätöntä, viimeksikin kun treenattiin täällä oli sama juttu! Muuten oli ihan ok, yhdessä sarjassa eteni reilusti mutta en siitä palkannut vaan menin palauttamaan koiran paikalleen. Muut teki siististi. Otin sekä pitkiä sarjoja että palkka ekan tai tokan vaihdon jälkeen, pitäen pitkät tauot käskyjen välissä. Vain kerran ennakoi seisomasta maahan. Etäisyys mun ja koiran välillä n. 12 metriä.

Ihan lopuksi leikittiin vielä oravalla, Lettu oli ihan intona ja taistelikin siitä sekä kanniskeli ylpeänä. Kiva että vanhalle akalle löytyi mieluinen lelu, onhan se autossa ollutkin mutta en ole muistanut käyttää aikoihin.