Aamulla ennen hierontaa treenasimme ministi Activan pihassa. Seuraaminen oli taas ihan kamalaa kärvistelyä. Nyt mulla oli namit taskussa ja palkkasin muutamasta hyvästä kohdasta kesken seuraamisen, mutta ei sekään auttanut. Kyllä mä alan kallistua ajatukseen että palkkauksella ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, vaan pointti on se että seuraamisen pitäisi olla koiralle (ja tietty ohjaajallekin) kivaa. Nyt se ei sitä ole.

Otin sitten lisäksi yhden luoksetulon ekaa pysäytykseen, siitä vapautus takapalkalle. Tässä ei valittamista. Kake myös, pientä teputusta mutta ei pahaa etenemistä, koko sarja + yksi ylimääräinen istuminen koska eka istuminen oli hidas.

Sitten illalla treenattiin JK:n kanssa pallokentällä. Mietin että missähän välissä olinkin ottanut mukaan eri koiran? Lettu oli nimittäin alkumetreistä asti mukana, ja vaikka seuraamisessa olisi ollut toivomisen varaa se kuitenkin piti paikkansa ja pätkittäin se oli jopa hyvä. Nyt ei kuitenkaan namia tippunut vaan palkkasin sitä kahdessa kohtaa kauheasti lällyttelemällä ja antamalla sen kiepertää ihan villinä. Tuota pitäisi tehdä kisoissakin, silläkin riskillä että tuomari valittaa koiran villitsemisestä!

Sitten ruutu, ilman mitään makupala-alustoja tai muutakaan. Lettu teki ihan täydellisen ruutuun menon, pysähtyi heti seiso-käskystä ja meni maahankin ekalla käskyllä! Menin sen sinne palkkaamaan ja sitten jätin sen vielä sinne maate ja tein ruudun loppuosan. Hyvin meni sekin, tässä otin kyllä namin käteen  valmiiksi kun koira tuli sivulle.

Lopuksi vielä tunnari, väärät kapulat oli ripoteltu valmiiksi ja itse vein oman. Lettu nuuhki kapuloita tarkasti mutta sitten sille tuli kiire kun Asko lähestyi traktorilla. lettu nappasi oikean vierestä väärän. Otin sen pois ja lähetin uudelleen, nyt teki hyvän työn ja toi oikean.

Tämä olikin pitkästä aikaa kiva treeni :) Meinasin jo perua ensi viikonlopun kokeen, mutta ehkä menen kuitenkin yrittämään...