Niemisjärven kentällä, itse jo päivän pitkistä peko-treeneistä väsyneenä mutta tein mitä on nyt pakko tehdä ja ihan hyvällä fiiliksellä kuitenkin.

Aloitin seuraamisella. Oli aika kova tuuli ja ehkäpä tämän vuoksi Lettu oli vähän säpsy. Ruutumerkit kiinnostivat sitä kovasti kanssa mutta teki se sitten hienojakin seuraamispätkiä, okkein ryhdikkäänä ja hyvällä paikalla. Mitään kärvistelyä ei ollut, ennemminkin edistämistä eli koirallakin viretila sopivasti korkealla.

Ruutu sitten. Makupala-alustalla oli kasa NEUta ja olin etukäteen jo päättänyt että teen vain yhden ruudun meni miten meni. Niinhän Lettu sitten meni vasemman sivun kautta sisään... no, ainakin sai hyvän palkan kun meni sisään. Lisäksi kehuin ja lällyttelin oikein runsaasti kun kutsuin pois.

Kakepurkkeja olin laittanut kolme. Ekalla istu-seiso, molemmat vaihdot ihan puhtaat! Tokalla s-i-m-i-s, joista molempiin seisomaannousuihin siirsi toista takajalkaa mutta kuitenkin seisomasta istumaan istui hienosti taaksepäin, etenemää siis hyvin vähän. Kolmas sarja oli tarkoitus ottaa lyhyenä, mutta ekalla seisomaan nousulla otti askeleen molemmilla jaloilla, joten jatkoin siitä i-m. Tuon jälkeen tielle letun taakse tuli kaksi sauvarullaluistelijaa (vaimitänenytonkaan) ja ne vielä jäivät pällistelemään koiraa. En ottanut riskiä että olisin joutunut vapauttamaan koiran ja se olisi alkanut haukkua ihmisiä, vaan jumppautin istu-maahan vaihtoa muutaman edestakaisin niin kauan että luistelijat häipyivät. Sitten pyysin maasta seisomaan ja se olikin ihan puhdas hissinousu, joten siitä oli hyvä palkata!