Salmen kanssa Killerillä. Edellisestä "salmeilusta" onkin jo pitkä aika ja käytiin vähän läpi mitä ongelmia on välillä ilmaantunut ja mikä taas menee paremmin. Kun sitten otin Letun ulos autosta ja aloitettiin seuraamisella, Salme sanoi heti että Lettu ontuu! No olen mä itsekin huomannut parina päivänä että se on keventänyt toista etutassua, mutta se on aina vertynyt eikä sitten enää ontunut. Mietin missä se olisi itsensä voinut satuttaa, no sehän putosi puomilta viime agitreeneissä, vai oliko se sittenkin edellinen kerta? Enkä sitten tietenkään juuri sitä putoamista ole kirjannut tänne blogiin...

No, jatkettiin seuraamista kun liike näytti paranevan. Otin nyt makupalat käsissä koko ajan, ja ihan hyvää seuraamista Lettu teki. Ihan muutamassa käännöksessä katsekontakti vähän harhautui, niistäkin Salme sitten sanoi että mä olin itse hätäillyt ne.

Liikkeestä istuminen. Tässä oli luvattoman huono valmisteleva osuus, seurasi tosi veltosti. Itse liike kuitenkin hyvä ja varma.

Luoksetulo. Tarkoitus oli ottaa koko liike. Heitin valetakapalkan ja sitten oikeankin palkan, ja jätin koiran maahan. Tässä vaiheessa se oli tosi skarppina. Kun sitten kutsuin, se nousi tosi vaikeasti ylös ja lähti tulemaan ravilla lähes kolmijalkaisena... ennakoi pysähdyksen pysähtymällä, tätä en tietenkään hyväksynyt vaan kutsuin uudelleen, juoksutin läpi ja heitin pallon taakseni. Selvää oli se että siihen sattui, siksi ei alettu tätä hiertämään.

Pallon kanssa leikkiessään jalka taas vaikutti normaalilta, ja otettiin ruutu. Salmen(kin) mielestä oli hyvä ajatus laittaa palkka sinne takarajalle. Tehtiin kolme toistoa joista ekalla ja vikalla oli palkka, keskimmäisellä ei. Eka meni loistavasti, tokalla pysähtyi heti seis-käskyllä mutta maahan-käskyn hetkellä Lettu tuijotti ohikulkevaa miestä eikä reagoinut. Toisella käskyllä sitten maahan ja siitä vapautus ja palkka. Kolmas kerta Lettu lähti taas hyvin ruutuunpäin, mutta juoksi kuitenkin merkkien vasemmalle puolen ja sieltä oikaisi ruutuun. Nyt jatkossa (taas muistutuksena) vain vähän toistoja kerrallaan, enintään tuo kolme... ja maahanmenoon vahvistusta, pitää muistaa kehua kunnolla heti kun menee maahan. Mähän olen aika paljon palkannut sitä jo tuosta seisomisesta... sitten on alkanut maahanmeno kärsiä.

Metallinouto ja hyppynouto sitten. Hyppynoudossa laitettiin este ihan minikorkeuteen, siltikin Lettu liikkui kovin varovasti, ja ottaessaan kapulaa ensin pudotti sen, sitten vasta otti kunnon otteen. Metallissa ei ongelmia, tosin kapulassa oli reunoilla coban-päällyste. Puukapulana oma 700-grammainen.

Tunnari. Tässä tapahtui jotain mystistä, tai sitten jalkaan sattui taas. Ekalla kerralla nimittäin Lettu toi väärän. Se arpoi kolmen kapulan välillä ja toi reunimmaisen. Otettiin uusi lähetys samoille kapuloille, nyt toi oikean. Sitten muutama kerta ihan alkeistunnaria, eli tosi läheltä ja suurieleisesti kapulaa esitellen. Tässäkin, vaikka Lettu osaa tämän hyvin, pitäisi tehdä välillä helpotettuja harjoituksia jotta saataisiin sitä fiilistä ja itsevarmuutta kasvatettua. Nyt kun Lettu menee epävarmaksi, se saattaa tuoda väärän tai ainakin jos tuokin oikean, pureskelee sitä rajusti.

Lopuksi kake, koko sarja. Kaikki vaihdotoikein, eteni seisomasta maahan (heittäytyi) ja maasta seisomaan noustessa liikutti etujalkoja, jonka jälkeen seisomasta istumisessa istui "kasaan". Etenemää alle koiranmitta, eli salmen mukaan 5 arvoinen suoritus, mutta joku kiltti tuomari olisi suonut varmaankin jopa 8. Hiotaan nyt kuitenkin noita alaspäin liikkeitä.

Kovin mystinen oli kuitenkin tuo ontumisjuttu. Emme oikein saaneet edes selvää ontuuko se vasenta vai oikeaa etujalkaa, välillä se näytti vaihtuvan. Mitään kohtaa se ei aristellut mutta toista (vasen?) se ei ojentanut suoraksi eteenpäin venytettäessä vaan varpaat jäivät kippuraan. Vasemmasa jalassa on myös rupi, näyttää siltä että siinä on ollut pitkä haava. Toisaalta kipu vaikutti Letun käytökseen vain hetkittäin, esim. treenihetkien välillä se kantoi mulle noutokapuloita ihan rasittavuuteen asti.. Joka tapauksessa, katsotaan Ruotsin reissun jälkeen pitääkö alkaa kuvailemaan. Luulen että voin sen viedä näyttelykehään mutta sunnuntaiseen agilitykisaan osallistuminen näyttää nyt epätodennäköiseltä. harmi. Mietittää sitten onko Letun agilityongelmiinkin sitten olemassa ihan fyysinen syy?