Salmen colliekurssi - kaksi päivää tehokasta tokotusta. Oli tosi mukava seurata muiden tekemisiä, sillä vaikka saman rotuisista oli kyse, jotain asioita työstettiin eri tavalla kun me ollaan tehty, koiran mukaan totta kai!

Lettu pantiin nyt ihan uudenlaiselle treenikuurille. Kuten täälläkin kommentoitiin, sen pitää nyt alkaa kestää kisamaiset suoritukset ilman palkkoja (paitsi kehut liikkeiden välillä toki) ja sitä varten rakennetaan nyt systeemi, että koira tietää palkan odottavan autolla ja se on sitten megahyvä. No mikäs sen parempaa on kuin NEU. Tällä ekalla kerralla palkkasin liikkeiden välillä kehujen jälkeen myös taskunameilla, mutta jatkossa ne voisivat olla vain extrapalkkaa, ei automaatio. Lettuhan kyllä palkkaantuu kehuistakin, eli yritetään nyt nostaa kehumisen arvostusta!

Seuraaminen tehtiin siis ilman nameja. Keskiviikkona seuraamista ennen otettiin liikkeestä istuminen ja luoksetulo jotta päästiin siitä vaikeimmasta eli seuraamisesta sitten juoksemaan palkoille. Liikkeestä istuminen oli ok, luoksetulo meni vähän pitkäksi seisominen ja maahan kieltäytyi menemästä kokonaan... toisella yrittämälläkään ei ollut edes normaalitasoinen. No, tätä ei jääty jauhamaan vaan sen seuraamisen kimppuun. Itse asiassa Lettu teki aika hyvän seuraamisen, kaavio oli kohtuullisen pitkä mutta toisaalta pysyteltiin meko lähellä lähtöpistettä. Liikkeen päätyttyä kehuin kovasti ja sitten juostiin kilpaa autolle. Lettu tästä vähän yllättyi mutta oli selvästi mielissään.

Sitten tultiin takaisin kentälle ja tehtiin hyppy- ja metallinouto sekä ruutu. Noudot meni hienosti. Ruutuun lähettäessä Lettu sitten meni ruudun vasemmalle puolen ja sieltä kuikuili oliko sitä palkkaa... no ei ollut! Kuitenkin se "kuljeksi" sinne ruudun sisään ja pääsin käskyttämään sen maahan. Tässä liikkeessä nyt mä alan menenmään palkkaamaan sen sinne ruutuun jotta saadaan siitä mukava, paineeton paikka, eli palkkailen rauhakseen maahan ja sitten taas juostiin kilpaa autolle NEUpurkille.

Lopuksi tehtiin tunnari ja kake. Tunnari meni hienosti, kakekin meidän tason mukaisesti eli ei turhaa etenemistä, ainoastaan seisomisista alastuloissa. Kake palkattiin koiran takaa ja sen lisäksi juostiin taas autolle.

Ainakin tuo treeni näytti tuntuvan Letusta hauskalta!