Tokokokeessa Pieksämäellä. Aluksi kaikki tuntui olevan meitä vastaan... ajankohta (väsymys), paikka (sisällä hallissa), arvontajärjestys (luokan ekana)... mutta onneksi kuitenkin menin paikalle. Otin Letun hyvissä ajoin autosta ja kuljeskelin sen kanssa hallin ympärillä ja välillä sisälläkin, sikäli kun sain sen pysymään hiljaa varsinaisesti kieltämättä. Sitten suorittamaan:

Paikkamakuu ei ollut omiaan nostattamaan fiiliksiä, sillä Lettu oli noussut heti mennessämme piiloon. Siitä siis nolla. Jatkoin suoraan yksittäisliikkeisiin, sillä Letullehan on ollut hankalaa juuri paikasta toiseen siirtyminen ja nythän me oltiin kehässä valmiiksi, sain kehuttua ja innostettua sitä siellä sen mitä tarvitsiskin.

Seuraaminen alkoi todella hyvin. Lettu oli innokas ja hyvä teknisestikin. Kuitenkin heti kun liikkeenohjaaja käskytti yllättävällä tavalla (heti pysähdyksen jälkeen ensin liikkeelle mars, samantien hitaaseen käyntiin mars) meni meillä pakka sekaisin. Vielä saatettiin kuitenkin puhua seuraamisesta joskaan se ei enää laadukasta sellaista ollut. Kun vielä liikkeenohjaaja unohti että luokka oli vaihtunut (meitä ennen oli EVL) ja seurautti meitä juoksussa ylimääräisen lenksin, alkoi Lettu kulkea jo tosi väljästi ja vaisusti. Mukana kuitenkin pysyi ilman yhtäkään lisäkäskyä! Arvosanaksi saatiin vain 6, mutta olin jollain tasolla tyytyväinen kuitenkin :)

Liikkeestä istumisessa hieman varmistelin katsomalla että koira istuu, Tuomari ei sitä kuitenkaan huomannut. 10.

Luoksetulossa mulla oli jälleen vaikeuksia hahmottaa pysäytyskohtia. Pysähdykset eivät myöskään Letulta olleet ihan niin terävät kuin joskus, ja se etujalalla tuen ottaminen sivulle siirtymisessä pudotti arvosanaa. Vauhti oli kuitenkin hyvä :) Tästä 7.

Ruutu. Lettu lähti hyvin ruutua kohti mutta ohitti sen vasemmalta, kiersi molemmat vasemmat merkit ja kääntyi. Käskytin sen suoraan maahan, Lettu oli ruudussa!. Loppuliike meni hyvin. Meinasin tikahtua onnesta:) 8,5.

Hyppynouto. Liikkurilla ei ollut tarjota kuin ohjatun noudon kapuloita. Tiesin jo heittäessä että ei onnistu, Lettu inhoaa noita vanerikapuloita. Hyppy hyvin, maisteli kovasti kapulaa, takaisintulohyppy vähän varovasti. Hyvä luovutus ja sivullesiirtyminen. 6.

Metalli. Otti melkein heti suuhun kapulan, pudotti sen sitten kuitenkin ja jouduin antamaan uuden käskyn. Toi melko hitaasti. Perusasennoissa ei valittamista. 6.

Tunnari. Minusta Lettu teki (taas) hyvä työtä, pureskeli kyllä voimakkaasti kapulaa. Hyvät perusasennot. 6.

Kake. Ei yhtään lisäkäskyä, seisomasta maahanmenossa ja seisomasta istumisessa eteni molemmissa putoamalla keskikohdalleen. 8.

Yleisvaikutelma 7, tässä tuomari huomautti koiran haukkumisesta liikkeiden välillä. No mähän oikein yllytin sitä haukkumaan, mutta tokihan tämä EVL:ää ajatellen on pahe.

Siis valtavan hyvä fiilis jäi tästä kokeesta, viimeinkin näkyi että koira osaa ne liikkeet! Vähän tuuria tähän päälle ja se ykköstulos voikin olla tosiasia! Nyt saimme 205 pistettä, kolmostulos ja luokassa toinen sija eli pokaali!