Toissapäivänä otin kakea niin että laitoin Letun kanssa yhdessä NEUpurkin taakse. Sillä oli siis todella kova veto taaksepäin eikä edistämistä tullut ollenkaan. Toisaalta, se kiihtyi niin että maasta istumaan nousu oli taas vaikeaa. Kuitenkin näin treenaten uskallan ottaa seisomasta maahanmenojakin, ja pari kertaa Lettu teki ihan täydelliset hissit alaspäin. Mitä tekee ohjaaja? Ottaa vielä yhden toiston jolloin koira lävähtää eteenpäin, ja palkkaa sitten tästä.... nuija mikä nuija...

Tänään sitten ruutua. Kahdella ekalla toistolla Lettu nuuhki maata ruudun reunoilta eikä oikein kuunnellut pysäytyskäskyä. Molemmilla kerroilla kuitenkin meni maahan ruudun sisälle minne menin palkkaamaan. Kolmannella kerralla se sitten pysähtyi heti ja jäi ihan ruudun etureunaan, missä maahanmennessä etutassut tuli ulkopuolelle. Mietin otanko vielä vai jätänkö siihen... no onneksi otin sillä neljännellä kerralla Lettu teki ihan täydellisen ruudun! Se siis alkaa kestää toistoja tässä, se on hyvä merkki, painetta ei ole! Aina palkkaamaan mennessä silittelinkin sitä paljon ja kerroin kuinka hieno koira se on, namit olivat vaan hyvä lisä.

Metallinoutoa seuraavaksi. Pari heittoa meni vähän maisteluksi ja väistelyksi. Sitten pihaan kurvasi tuttavamme (fillarilla), hän oli jonkin verran "nauttinut" ja Lettuhan suhtautui ystävään erittäin kireästi. Otin pannasta kiinni ja kun Lettu hieman rauhottui, päästin irti mutta heittelin nameja. Kohta toinenkin vieras tuli (autolla) ja ajattelin jo että jaahas, siinä nämä treenit sitten, mutta Lettu olikin jo aivan cool. Siinä jutellessa en kuitenkaan voinut ihan liikesuorituksia tehdä, mutta keksin alkaa heitellä metallikapulaa "vapaasti" ja kas, Lettu palautti sitä aikamoista haipakkaa! Eikä puhettakaan maistelemisesta tai "epälöytämisestä"! Eli itse asiassa hyvä treeni kolmella tapaa: Lettu kerjäsi mun huomiota tuomalla sitä metallia, saatiin metalliin hyvää fiilistä ja lisäksi totuteltiin vieraiden miesten läsnäoloon.

Muuta ei sitten ehdittykään mutta eiköhän tästä taas ryhdistäydytä!