Helsinki, Tuomarinkartanon vinttarirata. Tuomarina Marja Ala-Nikkola. Sää aurinkoinen mutta hallayö takana ja nurmikko aamulla kuurassa ja kostea. 

Paikkamakuussa lettu oli noussut istumaan 10 sekuntia ennen ajan päättymistä. Huoh. No, ehkä se ensi kerralla pysyy sitten loppuun asti... 0

Seuraaminen. Ei oikein hyvää pätkää ollenkaan. Perusasennto hitaita ja kontakti olematon. Kulki kuitenkin mukana joten pisteitä saatiin. 5,5

Istuminen. Muuten hyvä mutta valmisteleva osuus yhtä surkea kuin seuraaminen. 9,5.

Luoksetulo. Vähän venyvät pysähdykset mutta ei ihan kauheat kuitenkaan. Lähti seisomisesta liikkeelle liikkurin käskystä! Aika voimakas tassulla tuen ottaminen sivulle siirtymisessä. 6.

Ruutu. Lähti kohti luoksetulomerkkejä mutta korjasi sitten suunnan kohti ruutua. Meni ruudun taakse ja ehti istahtaa ennenkuin ehdin kutsua lähemmäs, eikä sieltä sitten hievahtanutkaan ennekuin menin kyykkyyn ja kutsuin pois. 0.

Hyppynouto. Ihan ok. Tuomarille tuli tarve kommentoida mun heittotyyliä ja moitti siitä että heitin niin kauas. Antoi kuitenkin 10!

Metallinouto. Hetken tassulla käänteli kapulaa ennekuin otti ja toi sen, lisäkäskyjä ei kuitenkaan tarvittu. 8.

Tunnari. kapulat olivat rivissä ja tätähän ei olla harjoiteltu pitkään aikaan. Lettu haisteli tosi tarkkaan muutamaa vierekkäistä, otti sitten oikean. Tuodessaan kävi kuitenkin maate ja alkoi pureskella kapulaa! Oli siis kovin epävarma oliko ottanut oikean. Tuomarin mielestä tämä johtui siitä että olin uittanut kapulaa makkaroiden seassa... en kyllä allekirjoita sitä vaan olen sitä mieltä että tuo johtui silkasta epävarmuudesta. 0.

Kake. Ekaan istumaan nousuun tarvitsi kaksi käskyä (oma ajoitus huono) ja pientä teputtamista molemmissa seisomaannousuissa, seisomasta maahan syöksyi, eli etenemää tuli aika reippaasti. 7.

Yleisvaikutelmasta saatiin 9! Tuomari sanoi että seuraamista lukuunottamatta koira näyttää tykkäävän tekemisestä mun kanssa. Tämä kyllä lämmitti mieltä muuten tiukan tuntuisen tuomarin sanomana!