Aholaidan pallokentällä piirinmestaruustokot. Vähän tihkusadetta mutta kentän pinta pysyi kuivana eikä ollut mitenkään hirveän kylmä.

Paikkamakuuta ennen oltiin vaan niinku ei oltaiskaan, hengailtiin kehän ympärillä. Jo tässä huomasin että Lettu oli jännittynyt, se haukkui paljon enemmän kuin ennen mutta toisaalta se piti minuun hyvää kontaktia ja leikki innokkaasti. Vähän rähisi muutamalle vieraalle koiralle siinä sivussa.

Paikkamakuuryhmässä olimme keskellä, ja taas vieressä "suupalan kokoinen "pikkukoira! No, maahan Lettu jäi, mutta olipa elämäni pisimmät neljä minuuttia. Kuitenkin nätisti oli maassa kun mentiin takaisin. Vapautuksen jälkeen teki yhden syöksyn pikkukoira-Hupia kohti mutta ei kuitenkaan syönyt tätä :) paikkamakuusta siis 10.

Yksilöliikkeisiin mennessämme koiralla alkoi pinna kiristyä selvästi. Niinpä seuraaminen oli taas ihan kamalaa kuljeskelemista. Ei sentään pysähtynyt keskelle kenttää niinkuin joskus, mutta ei kyllä seuraamisesta voinut puhua. Tämä siis nollille.

Liikkeestä istumisessa edelleen jännitettä, ja seisomaan jäi... nyt olin kuitenkin tilanteen tasalla ja annoin heti uuden käskyn jolla istui. 8.

Luoksetulossa oli jotain outoa. Pysähdykset ihan hyvät mutta vauhti hidastui joka välissä, loppuun tuli ravilla, ja sivulle kääntyessään hyppäsi vasten. 6.

Ruutu. Meni hyvää vauhtia, nippa nappa vasemman etumerkin vasemmalta puolelta sisään ja heti käskyllä maahan siihen juuri ja juuri ruudun sisäpuolelle, tassut taisi olla narun päällä. Loppuosa muuten hyvin, mutta kun seuraamispätkä loppui ja pysähdyin, Lettu kaartui liian eteen. 8.

Hyppynouto. Ei ollut yhtään järkevän mallista kapulaa ja jouduin valitsemaan ison ja leveän. Takaisintulohypyssä pieni kolautus esteeseen. Sivulle siirtymisessä hyppäys vasten. 6.

Metallinouto. Hyvin meni kapulalle mutta jäi seisomaan kapulan taakse. Uudella käskyllä toi heti. 7.

Tunnari. kapulat olivat törkeän lähekkäin ja rivissä. lettu sitten nuuhkiessaan osui oman molemmilla puolilla olleisiin vääriin, toi kuitenkin oman. Pienesti pureskeli mutta sitten (vahingossa?) pudotti kapulan juuri ennenkuin istuutui mun eteen. Koira jäi ihmeissään seisomaan, minä otin kapulan maasta ja käskin sivulle. 5.

Kake. Liikkeenohjaaja seisoi aivan koiran takana, ja mietin miten paljon se häiritsee. No, varsinaiset liikevirheet johtuivat siitä että asennot tehtiin eri järjestyksessä kuin yleensä, ja minä sekosin käskyissä. Kaksi ylimääräistä käskyä ja etenemistä sekä maasta seisomaan nousussa että seisomasta maahan menossa. 0.

Yleisvaikutelma kuitenkin 8, eihän tuo ihan kamalaa ollut sitä seuraamista lukuunottamatta. 

Seuraamisjutut täytyy nyt kyllä saada kuntoon. Tässä olisi nyt talvi aikaa vaikka opettaa se koiralle ihan kokonaan, alusta asti.