Nyt muutamia päiviä ennen koetta pitäisi saada niitä hyviä kokemuksia aivan roppakaupalla. Ja niitähän saatiinkin, kun kävin ittekseni Haapaniemen kentällä. Sääkin suosi, aurinko lämmitti mukavasti.

Ensin paikkamakuu. Hienosti jäi ja makasi varman oloisena. En sitten pitänyt kuin reilut 2 minuuttia. Tämän jälkeen heittelin vähän palloja ennenkuin jatkoin.

Seuraaminen. Ensiksi Lettu tarjosi sellaista junaseuraamista. No parempi sekin kuin kärvistely... Kun palkkasin ekan kerran pidemmän pätkän jälkeen, kokeilin mitä tapahtuu jos laitan yhden namipalan hanskan sisään ja hanskat käteen. Lettuhan alkoi seurata upeasti! Tein tällaisia pätkiä sitten muutaman tosi pitkän. Eihän tuota kokeessa voi tehdä mutta ehkä tämä olisi sellainen välimuoto millä kädessä näkyvissä olevasta palkasta päästään eroon ja koira silti seuraa hyvin? Ja toisekseen, nythän haettiinkin sitä hyvää mieltä ja sitä näin taatusti myös saatiin, molemmille.

Sitten luoksetulo. Merkit oli asennettu valmiiksi. Laitoin takapalkan ja otin ensin yhden pysähdyksen, sitten molemmat pysähdykset ja lopuksi vielä tokasta pysähdyksestä kutsu mutta palkka pallolla mun taakse. Hyvät oli kaikki pysähdykset ja liikkeellelähdöt.

Ruutu. Nyt siellä luoksetulon merkillä oli viimeisestä vaiheesta jäänyt takapalkka, mutta niin oli ruudussakin valmiina makupala-alusta. Tällä kertaa Lettu meni suoraan ruutuun, ei mitään ongelmia.

Kaketusta lopuksi. Ensiksi pelkkä istu-seiso, tässä siirsi vähän takajalkojaan seisomaan nousussa. Toisella yrittämällä teki sitten ihan täydelliset istu-seiso, jatkoin kuitenkin riskillä ja käskin maahan (siinä se normaali etenemä) ja vielä seisomaan. Tämäkin nouseminen ihan täydellinen hissi! Siitä oli sitten hyvä palkata.