Ihan ensiksi, kun oltiin lähdössä treenaamaan, sattui kauhea äksidentti. Olin ottamassa koiria pihan portista autoon muutama makupala kädessäni, kun ne yht'äkkiä rähähtivät yhteen. Niinhän siinä sitten kävi että Lettu oli pinon alimmaisena, Hessu tappomeiningillä päällä ja Laki - tietämättä mitä oikeastaan tapahtuu - kiskoi Hessua selkänahasta joka tietysti vaan ärsytti Hessua rähisemään Letulle enemmän. Lopputuloksena Hessulla vähän aristava selkänahka, suussa ja silmäkulmassa pieniä haavoja, Lakilla vähän karvat pöllyssä, Lettu taasen täysin kolmijalkainen. Vasemmassa etujalassa oli hampaanjäljet ympäri jalan. No, lastasin kaikki koirat autoon jotta päästäisiin tilanteesta pois ja ajoin kentälle Aholaitaan.

Lettu oli selkeästi järkyttynyt mutta kykeni astumaan jalallaan. Ja liekö johtunut ylimääräisestä adrenaliinista, mutta se teki aivan upeaa seuraamista! Palkkailinkin sitten aika reippaasti.

Luoksetuloa varten olin laittanut törpöt. Ekalla kerralla otin ensimmäiseen pysähdykseen, oli hyvä vauhti ja napakka pysähdys. Toisella kerralla laitoin valetakapalkan, jälleen hyvä vauhti, napakka seisominen mutta maahanmenossa vähän ryömi eteenpäin. Loppuosa hyvin. Pitää nyt vahvistaa seuraavilla kerroilla myös tuota maahanmenoa.

Sitten ruutu. Ruutu oli ihan luoksetulotörppöjen vieressä, mutta selkeästi erilainen. Lettu vähän zuumaili molempia merkkejä mutta lähti sitten lujaa ja suoraviivaisesti ruutuun. Meni nopeasti maahankin, ja menin ruutuun palkkaamaan. Tein sitten myös loppuosan liikkeestä, nami valmiina kädessä, Lettu tuli hyvin.

Tunnari. Jälleen megavähän hajustettu oma, ja vein kaikki kapulat koiran nähden. Laitoin ne poikittain ja riviin, melko kova tuuli vieläpä oikealta, eli vaikein mahdollinen muoto! Lettu haisteli kovasti mutta toi sitten väärän, tuulen alapuolelta. Lähetin uudestaan hakemaan ja kun taas meinasi ottaa väärän, vähän moitin sitä ja se jatkoi haistelua ja otti oikean. Uusi kokonainen liike sitten, nyt tuli kerralla oikea.

Lopuksi olisin vähän leikittänyt Lettua patukalla, mutat se ei nyt halunnut purra ollenkaan. Voihan se olla että suussakin oli haavoja. Kopittelin nameja ja hömpötin sitten muuten.

Ennen töihinlähtöä sitten tarkastin jalan: se oli vähän turvoksissa ja Lettu ei astunut sille ollenkaan! Putsasin ja suihkautin Dermacoolia, saa nähdä miten käy meidän sunnuntain agikisojen...