Raivaajantien kentällä MM:n kanssa. Ihan ensiksi laitoin Letun paikkamakuuseen, se kärvisteli sinne mentäessä ja nousi istumaan kun jätin sen. Käskin kauempaa maahan ja menin takaisin sen viereen ja tein uuden jättämisen. Nyt pysyi, ja hyvin pysyikin 4,5 minuuttia. Tämän päälle otin vähän seuraamista joka oli ihan jees, samoin liikkeestä situminen oli hyvä. Sitten koira tauolle autoon.

Tauon jälkeen otettiin luoksetulo ja ruutu. Ensiksi laitoin takapalkan maahan, ja kun ruutu oli kohtuu lähellä, vapauttaessani seisomisesta takapalkalle Lettu meni etsimään palkkaa ruudusta... mun piti mennä sille näyttämään missä palkka oli. Toinen samanmoinen harhailu jonka jälkeen MM ehdotti että laitetaan sinne ihan kuppi, ja niin tehtiinkin. Nyt alkoi palkka löytyä! Tein useita toistoja ja märästä kelistä johtuen Lettu vähän puikki vesilammikoiden väleissä eikä suinkaan ollut parhaimmillaan. Osan pätkistä tuli jopa ravilla, tosin ripeällä sellaisella. Pysähdykset olivat muuten hyviä mutta ensimmäinen maahanmeno oli varsin venyvä. Tästä kuitenkiin koiran vapautin taakse ja sittenpä seuraava maahanmeno olikin nopea! Ihan viimeisenä otettiin koko liike ja takakuppiin olin vain laittavinani palkan. Tässä Lettu ravasi mutta pysähdykset olivat hyvät, samoin sivulletulo.

Sitten ruutuun. Ensimmäisellä lähetyksellä Lettu suunnistu edellisen liikkeen palkkakupille - tämähän oli tarkoituskin. Huutelin sitä nimeltä ja toistin ruutu-käskyä, ja sain kuin sainkin sen menemään ruutuun! Tosin, aivan reunaan ja etujalat narun päälle, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun se edes vähän ohjautui. Tämän jälkeen se ei edes yrittänyt väärään suuntaan vaan meni aina ruutuun, mutta kovin reunaan ja sitten se jäi ruudun etureunaan tai jopa etureunan päälle. Kävin sitä muutaman kerran korjaamassa syvemmälle. Muistelin että Letulla on ennenkin ollut ongelmia kun ihminen seisoo ruudun lähellä, niinpä siirsimme MM:ää vähän kauemmas itse ruudusta ja a'vot, koira paineli keskelle ruutua! Ilman mitään ongelmia! No, kokeessahan siellä useinkin seisoskelee ihmisiä joten tätä on harjoiteltava jatkossa. Oli kuitenkin lohduttavaa löytää selkeä syy huonolle toiminnalle.

Lopuksi otettiin tunnari. Matka oli EVL-mittainen ja MM toimi liikkurina, ihan kokeenomainen liike. Lettu teki normaalin työn ja toi oikean, pureskeli vähäsen. Kyllä se osaa. Tällä kertaa olin hajustanut omaa taas ihan kunnolla, virheisiin ei nyt ole varaa.