Kannuksessa tokokokeessa. Niin sitä vaan voi tipahtaa korkealta ja kovaa... paikkahan on ihana ja lettukin tuntui olevan hyvässä vireessä muttamuttamutta... Tuomarina Pipa Pärssinen, oikeudenmukainen ja mukava tuomari. Ei jaa lahjapisteitä mutta ei myöskään nipota vaan palkitsee hyvää yrittämistä.

Ennen omaa vuoroa käytin lettua hetken hallissa sisällä ja otin pikkuisen paikalla makaamista, sain mukavasti palautettua sen alas kun meinasi omin luvin nousta. Paikkamakuutahan ei olla päästy harjoittelemaan käytännössä ollenkaan kun en viitsi sitä ulkona kylmillä ilmoilla makuuttaa.

Paikkamakuusta tulikin sitten kymppi, vaikka viereinen koira lähti oikein laukalla heti jätettyämme ne riviin.

Seuraaminen oli se mitä eniten jännitin. Kyllähän Lettu huomasi että tää ei ole treeni, eikä siis tehnyt parastaan, mutta se ei myöskään pysähdellyt eikä kärvistellyt, eikä edes tarvinnut lisäkäskyjä! Olin tähän erittäin tyytyväinen, vaikkakin väljyyden vuoksi arvosanaksi saatiin "vain" 7.

Liikkeestä istuminen sitten, olin (taas) ihan varma että Lettu istuu mutta niinhän se napotti seisomassa kun käännyin. 0.

Luoksetulo, se yksi liike jota pidin etukäteen ns. hyvänä. Lettu ei meinannut lähteä tulemaan ollenkaan vaan tarvitsi toisen käskyn liikkeellelähtöön. Jotenkin se ei hahmottanut mitä ollaan tekemässä koska se tuli hyvin epävarman oloisena kohti, pysähdykset olivat sen mukaiset... maahanmenoonkin tarvittiin kaksi käskyä joten tämäkin meni nollille.

Ruutu oli sitten asetettu samaan kulmaan kuin luoksetulon lähtö, tosin luoksetulomerkit otettiin ensin pois. Silti Lettu meni haistelemaan paikkaa josta luoksetuloon oli lähdettu... kolmannella käskyllä sain sen ruutuun ja maa-käskyllä se kävi istumaan. Jälkeenpäin tuomari sanoi että olisin vielä voinut antaa uuden maahankäskyn mutta minä jatkoin liikettä istuvalle koiralle, siispä nolla saldo tästäkin.

Hyppynoudossa Lettu oli omituisen vetelä, siitä 8.

Metallinoudossa vetelyys vaan lisääntyi ja tarvittiin toinen tuo-käsky kapulan nostamiseen. Tästä 6,5.

Tunnari uusilla säännöillä ei ollut ihan selvä minulle eikä liikkurille, siinä vähän sählättiin kapuloiden ja kynien kanssa. Lettu siltimeni hyvin kapuloille ja haisteli tarkasti, otti sitten kuitenkin viereisen.. 0.

Kakessa Lettu teki upean seisomaan nousun ja oli sitä mieltä että se olisi kuulunut palkata, ei hievahtanutkaan siitä ei istumaan eikä maahan. Tämä kyllä alkoi jo naurattaa. 0.

Yleisvaikutelma kuitenkin 8, olihan koira koko ajan "mun kanssa" vaikka paras terä puuttuikin läpi kokeen. Kokonaispisteet 105, eli surkeat.

No. Sitä saa mitä tilaa. Etukäteen olin sanonut että olen hypersuperonnellinen jos paikkamakuu ja seuraaminen onnistuivat. Ehkä seuraavaksi kerraksi haluan jotain muutakin onnistuvan.