Lettu pääsi Helmisen Hannan oppiin, tavoitteena tältä kurssilta olisi nyt hakea sitä kisafiilisten rutinoitumista. Treeneissä siis keskitytään kisamaisiin suorituksiin ja pilkun viilauksiin jos tulee tarvetta.

Seuraamista alkuun, ohjattuna. Lettu lähti (kisamaisesti) vaisusti liikkeelle, mutta tokalla suoralla jo paransi ja pienen pätkän jälkeen palkaksinkin sen pallolla eteenpäin.  Hanna tietysti heti takertui tuohon alun vaikeuteen, aj ehdotti kokeiltavaksi että lähtisin kävelemään hartialinja koirasta poispäin kääntyneenä. Vähän sitä siinä kokeiltiinkin ja Lettuhan tuli lähemmäs, joten kehittelemisen arvoinen idea! hankaluutena tuohon tulee vaan se että tuohan tuppaa sitten myös edistämään, niin pysähdyksiin täyty sitä hartialinjaa sitten "säätää" tai muuten koira istuu kohta edessä poikittain. Ja tietysti muutenkin liikkeen kuluessa kun koira rentoutuu voi palata normaaliin asentoon.

Sitten hyppynouto metallikapulalla, vieraalla. Eipä se vaan mennyt niin hienosti kuin yleensä.. Lettu ensin ei meinannut ottaa kapulaa, annoin uuden käskyn, sitten se oli tulossa hypyn ohi takaisin!Ei kuitenkaan jääty jauhamaan tätä vaan otettiin taas pikkupätkä seuraamista väliin.

Sitten tunnari. Kisamaisesti. Hyvä meno, haistelu. Otti kulmahammasotteella kapulan ja se näytti siltä että putoaa mutta toi kuitenkin ihan luovutukseen asti ok.

Tähän väliin luoksetulon loppuosa (=maasta sivulle). Lettu oli vähän hölmistynyt ja tuli ravilla, muuten ok. Tässä olikin vaan tarkoituksena saada kaukojen alle joku helppo liike.

Lopuksi kaukot. Kerroin meidän viimeaiksisita ongelmista ja päätettiin jatkaa samaan tapaan mitä olen tehnytkin mutta palkkausta hieman muuttamalla. Nyt ei siis laitettu takapalkkaa, sanoin kyllä vihjesanan ennen liikettä.  Ja kas kummaa Lettu nousi ekalla käskyllä! Menin koiran luokse palkkaamaan ja tehtiin tätä muutamia kertoja, välillä seisomaan välillä istumaan. Parhaiten lettu taisi palkkautua kun menin lähemmäs ja siitä heitin sille namin sen pään yli. Oli nimittäin tosi täpäköitä vaihtoja, ainakin näihin viimeaikaisiin verrattuna!

Yhden koiran treenattua välissä otettiin ryhmäpaikkamakuut. Ensin kisamaisesti näkösuojassa. Tässätuli ekaa kertaa testattua sellainen häiriö, että mun puhelin soi kun oltiin piilossa... No, Lettu oli pysynyt ihan samassa asennossa koko ajan ja myös rauhallisena. Hyvä!

Vielä muutama kierros EVL:n vuorotellen istumaan ja maahan. Yhden kerran Lettu meni toisen käskystä maahan eikä se ollut edes viereisen koiran ohjaaja, mutta käsky oli niin painokas että Lettu reagoi heti. Näitä siis täytyy harjoitella. Muuten typy oli tosi skarppina koko ajan.