Ylöjärvi, rotumestaruuskoe. Aamulla satoi oikein kunnolla mutta jäljen teon jälkeen enää ei, tosin metsä oli hyvin märkä. Meidän huonoksi onneksi janalta oli tippunut takamerkki ja jouduin lähettämään koiran "tyhjään". No lähtihän se, mutta meni "suoraan vinoon" ja tuomari käski oikaista linjan juuri kun Lettu pongasi jäljen. Siinä sitten vähän aikaa arvottiin lähteäkö jäljelle ollenkaan kun mamma käski takaisin... mutta lähtihän se ja tuomari antoi meille tästä silti täydet pisteet. (edit. vasta myöhemmin laskin pisteitä ja tajusin etteihän me kuitenkaan täysiä saatu kun vain 30 janalta).

Lettu jäljesti taas hyvin tarkasti. Keppien lisäksi se ilmaisi maahan pudonneita krepinpalasia, kova sade oli tehnyt krepeistä "muussia" ja jäljentekijä oli palasia vahingossa tiputellut maahan niitä purkaessaan. Lettu kilttinä tyttönä siis ilmaisi myös nämä.

Neljännen kepin jälkeen kuitenkin jälki hukkui. Annoin letun etsiä vapaasti ja sepä pongasi hajua ilmavainulla, lähdin perään ja huomasin että tulimme takaisin janalle. Aikaa ei ollut enää joten kiikutin meidän löydetyt kepit vastaanottajalle.

Jäljestä saatiin siis harmittavat 110 pistettä, tulosmahdollisuudet karisivat tähän. No, eipä ollut enää paineita ja voi oikeasti katsoa mihin koira kykenee :)