Niinpä niin, se vanha ongelma elikkäs jumi kesken seuraamisen tuli taas esille rotumestaruus pk-kisoissa. Seuraamiseen jo lähti nihkeästi ja kun laukaukset tulivat, Lettu pysähtyi seisomaan keskelle kenttää eikä liikkunut mihinkään.

No, tulosmahdollisuuttahan meillä ei jäljen epäonnistumisen takia ollut muutenkaan, niinpä neuvoteltuamme tuomarin kanssa päätin ottaa pari noutoa (tasamaa ja A-estenouto). Molemmissa Lettu hylki kapulaa, tätähän se on tehnyt parissa viime tokossakin. Kun sitten toi, toi ihan hyvin. Kun toinen koira meni suorittamaan, vein sen paikkamakuuseen mutta tuomarin ohjeiden mukaan eri nurkkaan missä muut kisaajat makuuttivat, ja itse jäin seisomaan siihen koiran viereen. Paikallamakuussa ei ollut näin ongelmia, laukauksille Lettu ei korvaansa lotkauttanut kuten ei kentän laidallakaan ennen ja jälkeen oman suorituksemme.

ILmeisesti kyse on nyt kuitenkin siitä, että Lettu on oppinut tämänkaltaisen käytöksen. Onhan se kisannut melkoisen paljon kun sekä tokot että pk-kokeet lasketaan. Kun se pysähtyy, se saa minulta huomiota ja tehdään jotain kivempaa. Laukauksen merkitys sille todennäköisesti on vain merkki siitä että vois vaikka pysähtyä.. nyt on paikka missä palkkaa tai palloa ei tule kuitenkaan. Pelkoa laukauksiin se ei osoittanut, kuten ei ole osoittanut kotonakaan kun olen sille viime aikoina ammuskellut.