Hakutreenit piti olla ihan tynkäsellaiset, mutta viime tipassa porukkaa tulikin ihan sopivasti. Mukava keli, tuuli oikealta alamäestä, maasto mukavan peitteistä... ja niitä risteileviä polkuja, heh.

Letulle molemmat etukulmat, ensimmäinen suorapalkkana, ei ongelmia. Toiseen etukulmaan lähti ja upposi hyvin, itse etenin keskilinjaa ja kohta koira tuli etureunaa myöten takaisin - ilman rullaa. Kyselin keskilinjalaisilta olivatko huomanneet että oliko lettu mahdollisesti pudottanut rullan tullessaan keskilinjalle mutta kukaan ei ollut ihan varma. Lähetin sitten uudelleen, ja taas sama juttu paitsi että lettu tuli keskilinjalle paljon edempänä. Nyt olin jo melko varma että Lettu pudotteli rullaa, ja kun sama tapahtui kolmannen kerran, olin jo ihan varma. Niinpä seuraavalla kerralla huutelin sille sen tullessa että "tuo, tuo" ja niinhän se sitten tuli rullan kanssa loppuun asti. Tätä ongelmaahan se on esittänyt ennekin kun alueella on ollut polkuja joita se luulee keskilinjoiksi.

Näytölle mentiin yhdessä, hyvin lettu vei vaikka hidastin vauhtia aika paljon. Maalimies palkkasi vasta kun irrotin liinan. Hän myös vahvisti epäilykseni siitä että lettu oli kyllä käynyt piilolla ja ottanut siellä rullan. Siinä valossa olin kyllä tyytyväinen koiraan että se lähti iloisesti aina uudelleen ja meni maalimiehelle asti ottamaan rullaa!

Viimeinen pisto sitten peruskauraa, tuulen avulla löytö ja ilmaisu, näytölle liina vapaana perässä.