(lisään nyt parin päivän jälkeen kirjan saatuani nuo numerot joita en muistanut ulkoa)

Aholaidan palookentällä tokokoe. Tuomarina mauri Pehkonen. Keli oli mitä vaihtelevin, välillä satoi räntää ja välillä aurinko suorastaan porotti. Aikataulut ihan sikana myöhässä, joskin osittain järjestäjästä riippumattomista syistä.

Paikkamakuu 10. Mitäs siitä sen enempää.

Ennen yksilösuorituksia Lettu oli autossa, hain sen sieltä vasta kun edellinen koira teki noutoja. Enkä tehnyt yhtään mitään ennen kehään menoa.

Seuraaminen. Lettu seurasi! Upeeta mahtavaa! No, ihan treenitasoiseen seuraamiseen se ei yltänyt mutta olin silti megatyytyväinen, ja numeroksikin saatiin 7. Onhan sillä seuraamisessa teknisiä virheitä joihin en ole puuttunut kun olen hakenut vain sitä varmuutta. Nyt tätä voi kuitenkin alkaa työstää.

Liikkeestä istuminen. Istui hitaasti ja ehdin jo kääntää päätä, en kuitenkaan antanut uutta käskyä. (9)

Luoksetulo. Aivan ihana. Kaikki välit laukalla, seisominen olisi voinut olla vähän täpäkämpi ja maahanmenossa pysähdys hyvä mutta ihan pienellä viiveellä maahan. Sitten sivulletuli taas hypähtäen mua vasten. Tästä saatiin joku aika huono numero, itse olisin kyllä antanut paremman. (6)

Ruutu. Meni suoraan ja laukalla, heti käskyllä maahan. Sivulle tuli ripeästi mutta vähän väljästi. (9)

Hyppynouto. Menohyppy reipas mutta ottaessaan kapulaa pudotti sen. Otti ilman käskyä sen uudelleen ja tuli sitten vähän vaisusti. Taas hypähti sivulletulossa. (5)

Metalli. Tarvitsi toisen käskyn ottaakseen kapulan. Sivulletulossa taas hypähdys. (5)

Tunnari. Vähän kolisutteli vääriä kapuloita, oma kuitenkin tuli. Pientä pureskelua ihan lopussa ja se sivulletulohypähdys. (6)

Noista noudoista saatiin kaikista joku 5 tai 6. Joku tuomari olisi antanut enemmänkin mutta olihan niissä noita virheitä.

Kaukosta saatiin sitten rehellinen 0. Kolmessa vaihdossa annoin kaksi käskyä ja etenemää tuli n. metri, eli ihan oikeutettu nolla olikin. Lettu ei ollut ihan kuulolla vaan seuraili kehän ulkopuolen tapahtumia, tätähän me ei olla häiriössä harjoiteltu joten siinäpä projektia.

Yleisvaikutelma ehkä 7. Olin todella tyytyväinen koiraan  - ja itseenikin, kerrankin olin kokeessa alusta asti aidosti rento! Aikataulun pettämisen vuoksi en ehtinyt jäädä kuuntelemaan lopputuloksia enkä siksi edes tiedä kaikkia pisteitämme saatikka sitä saatiinko tulos. Mutta tyytyväinen olen silti! Uutta koetta vaan katselemaan...

(lopputulos 206p., 3-tulos)