Oma koulutsvuoro Aholaidassa. Koska pentuja ei tullut mahdottoman paljoa koulutukseen, sovittiin toisen kouluttajan kanssa että hän vetää pentutunnin ja minä sitten toisen, edistyneempien tunnin. Niinpä sain treenattua omat koirat rauhassa ja sopivasti häiriössä.

Letun kanssa ensin pitkä seuraamiskuvio. Alkuun pitkä pätkä ilman palkkaa, sitten tiheämpää palkkaa erinomaisista pätkistä. Lettu oli koko ajan tarkkaavainen ja kun muistan pitää itseni suorassa ei se edistänytkään niin paljoa kuin joskus.

Liikkeestä istuminen, ok.

Luoksetulo, takapalkka. Ekalla vapautus seisomisesta, toisella vapautus maahanmenosta. Oikein hyvä. Erikseen muutama eteenistuminen ja siitä sivullesiirtyminen, katseella pidin koiraa alhaalla. 

Tunnari. Olin ottanut kopista miljoona kertaa käytettyjä kapuloita ja omaa hajustin vain sen verran mitä kokeessakin voi. Vein kaikki yhtä aikaa, väärät suoraan kiposta. Lettu meni hyvin kapuloille haistelemaan mutta poimi sitten viereisen. Otin sen vaan irti, vaihdoin hieman paikkaa ja lähetin uudelleen. Nyt tuli oikea mutt Lettu oli hyyyvin epävarma... niinpä kehaisin vähän sitä jonka jälkeen se häntä viipottaen toi kapulan. Vielä kolmas toisto, nyt asettelin kapulat eri järjestykseen. Tällä kertaa oman tunnistus helppoa, mutta vielä vähän varovasti toi, ilman apuja kuitenkin.

Metallinouto. Iloinen ja vauhdikas!

Kaukoja, yhtä asennonvaihtoa, menin koiran luokse palkkaamaan. Ihan hyvät vaihdot, seisomasta maahan en tehnyt täydestä matkasta vaan lähempää. 

Mukava treeni! Tuota tunnaria täytyy kerrata ja ruutumerkit kaivaa naftaliinista.