Toko ässämmät Imatralla. Keli oli mitä mukavin, pikkuhiljaa sateli ja oli melko viileä, ei kuitenkaan kylmä. Nurmikenttä imi hyvin kosteutta eikä tullut vetiseksi. Meille siis ihan optimi olot, tutut tuomaritkin (Mauri ja Salme)!

Ekassa kehässä Maurille paikkamakuu, istuminen, luoksetulo ja metallinouto. Paikkamakuusta kymppi, meidän ryhmässä vain yksi toinen koira sai kympin joten mukavasti alkoi.

Liikkeestä istumisen muistin nyt kävellä hitaammin. Lisäksi katsoin vähän vasemmalle jotta näen heti istuuko se vai ei - no istuihan se! Tästä saatiin kuulemma kuitenkin vain 8, ehkä Mauri tulkitsi tuon sivulle katsomisen kaksoiskäskyksi tai jotain?

Luoksetulon Lettu teki keskinkertaisesti. Joka välin se lähti tulemaan laukalla mutta hidasti raville ennen käskyä, ei kuitenkaan hiipinyt. Pysähtyi minusta riittävän nopeasti mutta maahanmenoon jouduin antamaan toisen käskyn. Ja varmaankin joku loippuperusasento ei ollut riittävän suora koska nollaksi meni tämä liike.

Metallinoutokin lähti mukavasti, Lettu otti vain kerran tassulla kapulaa ylös ja lähti tuomaan reippaasti, mutta sitten pudotti sen lähelle minua. Annoin toisen noutokäskyn jolla se sitten toi kapulan. Loppuperusasento vähän vajaa ja liike nollille.

Toiseen kehään mentiin vähän huonolla keskittymisellä, jotenkin edellinen koira pääsi lopettamaan yllättäen. Oliko sitten syynä tuo, vai alkoiko Lettu muutenkin jo "väsähtää" - seuraaminen oli luokattoman huonoa. Ekassa kehässä lettu tuli liikeiden välit iloisesti mukana, nyt mun piti sitä odotella ja yrittää innostaa liikkeenkin aikana. Vitonen oli aika yläkanttiin arvioitu, olisin kelpuuttanut sen nollankin tästä.

Ruutu meni aika mukavasti: Lettu meni suoraan ruutuun (olisi voinut mennä lujempaa mutta laukkasi se kuitenkin) ja meni maahan yhdellä käskyllä ehkä vähän viivytellen. Sivulle tulo hyvällä vauhdilla mutta väljästi seuraamiseen. En sitten tiedä tapahtuiko tuossa jotain muuta mikä lie vaikuttanut pisteisiin kun saatiin vain 6,5. Siinä paikan päällä minusta näytti siltä että tuomari olisi antanut 8,5 mutta arvostelulapussa seisoo 6,5.

Hyppynouto. Hyvä alku mutta lettu jäi (taas!) seistä toljottamaan kapula suussa esteen taakse. Tuo-käskyllä sitten tuli loppuun asti. 0.

Tunnarissa Lettu aloitti haistelemisen vasemmalta (kapulat ympyrässä) ja tullessaan oman kohdalle otti sen heti. Sitten se kuitenkin alkoi vertailla sitä jo haistelemiinsa ja pudotti omansa, lopulta kuitenkin otti sen uudelleen. Pureskeli vahvasti ja jäi kauas. Luovutuksen jälkeen sivulle-käskyllä vain tiivisti eteen. 0.

Kaukot. Sarja oli normaali istu-seiso-maa-seiso-istu-maa. Lettu ei noussut kolmannellakaan käskyllä istumaan, mutta seiso-käskyllä nousi seisomaan puhtaasti, samaten maahan meni nähdäkseni puhtaasti. Sitten ei taas meinannut nousta, viereisestä kehästä kuului samaan aikaan voimakkaahkoa käskytystä ja alkoi selvästi kuunnella sitä. Nollille siis tämäkin.

Molemmilta tuomareilta saimme kokonaisvaikutelmasta seiskat mihin saa olla ihan tyytyväinen kun liikepisteet eivät antaneet ymmärtää minkäänlaisesta osaamisesta. Mutta juu, kyllähän noita tehtäviä kuitenkin suoritettiin.

Vähän masensi tämä nollien keräily taas mutta eiköhän me jälleen jonnekin mennä yrittämään...