Collietokot Seinäjoen kupeessa Nurmossa. Tuomari Jaana Ala-Lähdesmäki olikin uusi mutta mukava tuttavuus. Keli oli aurinkoinen, mukavasti  tuuli mutta koirilla oli kyllä läähätyskuuma. 

Paikkamakuussa keskellä, ei ongelmia kenelläkään koko luokassa. 10.

Seuraaminen. Olisi voiut olla "vietikkäämpää" mutta tuomarin sanoin, ei varsinaisia virheitä muita kuin hieman vinoja perusasentoja. 8.

Liikkeestä istuminen. Ei istunut, kolmatta käskyä kä'ännyin antamaan kohti koiraa ja kun istahti, kehuin vuolaasti.

Luoksetulo. Tuli sellaista seka laukka-ravia ja molemmat pysähdykset venyivät, taisin antaa lisäkäskyn seisomiseen (en sitten uskaltanutkaan kokeilla sitä käsimerkkiä). Sitten loppuperusasentoon siirtymiseenkin tarvittiin kaksi käskyä tai jotain. 0 .

Ruutu. Lettu meni vähän laiskasti ruutuun (laukkaa kuitenkin) ja jäi ihan ruudun eteen. Meni heti eka käskyllä maahan ja kun näin että etutassut olivat nauhan päällä, kutsuin pois kehuen - sain näin palkattua sen nimenomaan siitä maahanmenosta, nollahan tuo olisi ollut kuitenkin.

Hyppynouto oli vähän löysä mutta ei sentään tarvinnut lisäkäskyjä paluuhypylle kuten tässä muutaman kerran. 8.

Metalli sitten ei noussut. 0.

Tunnari. Lettu otti ensin oman suuhun mutta alkoi sitten vertailla uudelleen ja pudotti sen. Sitten sille ilmeisesti tuli kiire ja poimi maasta kapulan joka oli pudotetun oman ja sen oman alkuperäisen paikan välissä - hajua siis molemmin puolin. 0.

Kaukot. Ei yhtään lisäkäskyä, aivan aavistuksen pientä takajalkojen paikan siirtelyä, lähinnä sellaista tasapainosiirtelyä.  ME SAATIIN TÄSTÄ 9! YSI!

Myös kokonaisvaikutelmasta rapsahti 9, ja kyllä, Lettu oli koko ajan hegessä mukana eikä osoittanut haluttomuutta mitä sillä ajoittain kokeissa esiintyy. Itselläkin oli sellainen rento ja "treenimäinen" olo, ja hyvä fiilis jäi kokeesta vaikka tällä(kään) kertaa ei tulosta herunut, pisteitä kertyi 133.  Mutta tuo kaukojen 9 lämmittää mieltä kyllä pitkään...!